Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (194)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštně vyprávěný film, který se zaměřuje na dvě časové roviny jednoho netypického vztahu táty s dcerou. V jednom je táta Russell Crowe, druhá se pak zaměřuje na současnost a jeho dceru, kterou hraja Amanda Seyfried. Osobně nicméně musím říct, že příběh s Russellem se mi líbil víc, ačkoliv na Amandu se v druhém příběhu moc hezky koukalo. I přesto, že se celý příběh jednoho rodinného vztahu blíží k epickému zakončení a divák to tuší od samotného začátku, nedokázal mě film natolik pohltit, abych si ho dokázal naplno užít. Prostě jsem tomu vztahu táty a dcery nerozuměl. Táta zacházel do absolutního extrému a dcera v podstatě taky. Nedokázal jsem se s tím ztotožnit a tak jediné, co mi zůstalo, byla radost z toho, že Russella a Amandu mohu opět vidět v nějakém filmu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Po čase Russell ako normálny človek a milujúci otec a žiadny obtlstlý agent či bojovník. Celkom mu to sadlo. Film sledoval dve línie "Russell a malá Katie" a druhá línia "Veľka Katie" čoby psychologička sama majúca problémy, po filme sa jej ani nedivím vyrastať bez rodičov v rodine divnej tetky silno egocentrickej, závislej na alkohole, prepychu a ... manželovi . Z toho by hocikto bol po citovej stránke "na vety" a mal v sebe také divné bojazlivé citové prázdno. :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Bylo to částečně i díky tomu, že byl v hlavní roli Russell Crowe, který navíc hrál spisovatele, ale prostě i proto, že mě ten příběh dovedl oslovit. Ta romance a její finále, to se mi zase tolik nelíbilo, ale film ve mně dovedl vzbudit emoce a neměl jsem pocit, že jsem jím vydírán. Takže za mě velmi povedené. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Z chování té potřeštěné ženy musí být každému normálně smýšlejícímu jedinci poněkud nevolno. Taková by zasloužila přehnout přes koleno a dál už to znáte. P.S. Jak jsem očekával - "dospělá" verze bude buď lékařkou, nebo psycholožkou. Od Američanů se holt jeřábnice, prodavačky nebo soustružnice asi nikdy nedočkáme. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Silné 3 hviezdičky. Neobyčajne krásne a citlivo vykreslený vzťah medzi otcom a dcérou. Russell Crowe má jednoducho charizmu, držala som mu palce. Druhá dejová línia s dospelou Katie už však zakopáva. Logika a hlavne reálnosť sa ku koncu úplne stráca a je to veľká škoda, pretože sa na plátne stretli sympatickí herci s veľmi úprimným prejavom a snímok ťahajú vyššie. Námet mal tiež určite väčší potenciál, než konečný výsledok. Hviezdou je pre mňa Amanda Seyfried, ktorá mi dokázala, že vie naozaj hrať, hlavne ak k tomu má priestor a nie postavu typu Sophie z Mamma Mia. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama