Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (195)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otcovia a dcéry ma oslovili, ich atmosféra a tempo rozprávania mi sadli, napriek tomu mám dojem, že v nich niečo málo chýbalo. Dve dejové línie v dvoch časových rovinách sú dobrý nápad. Každá má svojho hlavného hrdinu, ktorý sa tak trochu chová ako slon v porceláne. Väčší problém je s dospelou Katie, ktorá mala množstvo času sa vyrovnať so životnými stratami ale nestalo sa tak, čo najviac cítiť v momente, kedy sa neuvážlivo vzdáva všetkého pekného, čo si vybudovala a mal som dojem, že scenárista proste potreboval mať hrdinku v druhom obrate na dne, namiesto toho, aby bol tento čin dostatočne zmotivovaný. Oba príbehy sú aj mierne predvídateľné, ale funkčné. Mierna dilema v hodnotení, sme ale vysoko v červených číslach, tak si dovolím dať iba tri hviezdy. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 22.4 miliónov $ | Tržby: 5.1 miliónov $ | Skvelo rozohratá dráma, kde sa Vám vrámci žánru nechce veriť, že to má tak svižné tempo. Dej napreduje tak rýchlo, že sa divák ani nenazdá, a je koniec. A to je vlastne zároveň i najväčší problém filmu: Jeho posolstvo je síce silné, ale pre celovečerný film málo komplexné na to, aby záver nepôsobil necelistvo. Nadčasový Crowe, ako vždy. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Za prvé příběhově silnej snímek,snad nikdo z nás by si nepřál mít takový dětství.Za druhý je to herecky naprosto prvotřídní,všichni opravdu skvěle hrajou.Za třetí je to neskutečná nuda.Fakt sem celou dobu odečítal minutky,kdy už půjdu spát.Nevim,ale tohle mi jako atraktivní biják za 74% nepřijde.Maximálně přestřelenejch 50%. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

tolik lásky v jednom filmu :) výborný Rusell Crowe, úchvatně zahrané záchvaty, klepala jsem se s ním... On: "Ne každý, kdo tě miluje, tě opustí!" Ona: "Najdi si někoho méně komplikovaného a neplýtvej láskou na mě." ................................................................................................................................ "Život bude někdy krutý, nespravedlivý až bolestivý, ale ty to nesmíš vzdát." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Bylo to částečně i díky tomu, že byl v hlavní roli Russell Crowe, který navíc hrál spisovatele, ale prostě i proto, že mě ten příběh dovedl oslovit. Ta romance a její finále, to se mi zase tolik nelíbilo, ale film ve mně dovedl vzbudit emoce a neměl jsem pocit, že jsem jím vydírán. Takže za mě velmi povedené. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno