Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (263)

stration 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že po nepovedené dvojce se Pixar chytil za nos a natočil velice obstojný třetí díl, který sice není úplně dokonalý, ale je to rozhodně návrat k jednoduchosti a tomu, co umí nejlépe. Největší klady jsou jako vždy dokonalá grafika, množství různých odkazů a narážek a emotivní konec, který, i když předvídatelný, se tentokrát povedl. Do dalších dílů bych se ale přesto nějak nehrnul. Uvidíme co dál, Pixar se potřebuje zvednout a vytvořit film jako V hlavě. Trojka Aut byla dobrá, ale do dokonalosti má přece jenom daleko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení téhle série. Dobře se na to dívá, nenudí to, sice nových postav je tam přespříliš a na první díl to nemá ani náhodou (i když je tu z něj hodně postav, některé jsem si jménem nepamatoval ani já a to jsem byl jako děcko na první díl strašně ujetej), nějaké velké překvapení se taky nekoná, ale jak jsem psal úplně na začátku - nenudí to a je to důstojné zakončení. 4* ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Třetí auta jsem opravdu nepotřeboval, ale když už jsem viděl předchozí díly, kdy se hlavně první řadí mezi mé nejoblíbenější Pixarovky, samozřejmě to byla nutnost. » Pozitiva: Opravdu výtečné vyjádření pocty Hudsonu Hornetovi, na kterém celý film stavěl a po této stránce to fungovalo. » Negativa: Nemastné, neslané, s předem danou a předvídatelnou pointou. Máme tu sice Bleska, který ztratil jiskru a nyní se snaží zachránit zbytek své umírající slávy, ale ať už jde o novou postavu, trenérku/závodnici, či staré postavy, je to takové nijaké a ve výsledku nepřináší žádnou dechberoucí pointu, ani silné emoce. Mimochodem, úvodní bouračka působí depresivně jen v traileru. » Celkově: Pro fanoušky nutnost, ale ne nezbytnost. Rychle zhlédnout a stejně rychle zapomenout. » Mé hodnocení: 60% » Viděno: Na HBO. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení trilogie Bleska McQueena, které předává symbolické otěže mladším závodníkům. Celý koncept třetích Cars se nese v tomto duchu. Je zde znatelný vývoj všech postav v Bleskem v čele, což mi v některých scénách velmi silně evokovalo Sylvestera Stallonea z filmu "Creed". Cars 3 však oproti trenérovi Rockymu místy ztrácí dech, přičemž na tento detail trpí zejména rozvláčná první polovina. Naštěstí pak přijde polovina druhá, v níž se všechny rozehrané katarze vyřeší a nastoupí ono závodění, které v ozvěně času nostalgicky připomene první "Cars". Rovněž musím pochválit animaci, která si místy vážně nezadá s realitou. Právě na této stránce je vidět ten největší pokrok animátorů z Pixaru. Co tedy dodat za závěr? Cars 3 je filmem, u nějž se hodně hraje na nostalgickou strunu. Rovněž je i dialogově zhuštěnější, což se občas negativně odrazí na dynamice celého příběhu. Ale vzhledem k výborné animaci a skvěle nasnímaným závodům to snímku rádi odpustíte a budete si užívat poslední velkou jízdu Bleska McQueena. Skvělá práce! „Get ready for what's comin'. More speed, more horsepower. More of everything.“ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa nechali inšpirovať okruhom Daytona 500 z Floridy, kde sa snažili nasať jeho atmosféru. Získali množstvo užitočných informácií, trebárs štvornásobný šampión NASCAR Jeff Gordon im vysvetlil rozdiel medzi mladým a starším pretekárom. (krasomama)
  • Režisér Brian Fee se zmínil, že film je milostné vyznání k závodění a je inspirováno americkým Jihem, kde jsou všechna malá města na prašných cestách. (MessiM)
  • Na autosalóne v americkom Detroite, spoločnosť Pixar odhalila auto Bleska McQueena v životnej veľkosti. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama