Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (263)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opakuje se osnova prvních Aut ruku v ruce s třetím i čtvrtým Rockym a navíc i špetkou Creeda. V první půli to sotva chytá dech (což speciálně omladina snáší s ošíváním), ve druhé (a především pak v závěrečné půlhodině) ho to však přeci jen chytá (a omladina již ani nedutá), šlápne se na plyn a finišuje to jako solidní "hračkářský merchandising Aut posilující" sázka na jistotu v dechberoucím technickém provedení. Výrazně lepší dvojky, o něco horší jedničky a již několikáté potvrzení, že Pixar v celovečerní tvorbě ztratil šmrnc a jede na tovární volnoběh. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě obstojný počin od Pixaru, který svým koncem šokuje diváky starší dvanácti let. O tom, že Blesk Mek Kvín je z formy není pochyb. Proto je mu najata sexy lektorka v podobě Porsche Panamericana, které v BLESKOVI probudí chtíč po německých autech. Výsledkem je samozřejmě triumfální vítězství doplněné koitem Američana a Němky. 77% ()

Reklama

epicek 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne lepší diel ako bola pomerne nevydarená dvojka. Je tu mierne znížený, no i tak krásny a luxusný rozpočet, ktorý bolo určite vidno. Vizuálne veľmi vydarené. 3D síce o niečo slabšie, ale aj tak je na čo pozerať. Dejovo pomerne fajn. Decká budú mať radosť, no vážnejšie reči v niektorých scénach len ťažko strávia. K lepšiemu hodnoteniu mi niečo predsa chýba, takže ostávam pri priemernom hodnotení. 65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Záver (dúfajme) populárnej frančízy je remeselne mimoriadne kvalitným dielom, ktorému navyše nechýba tlčúce srdce. To je možno iba dokonale zakryté vypočítavosťou za vidinou istého zisku. O predaj lístkov aj merchandisingu určite nebude núdza, no je opäť raz potešiteľné, že z toho budú mať radosť aj diváci a nie iba účtovníci, kedysi nezlyhávajúceho giganta. Získať si späť divácku dôveru nie jednoduché, tu sa to však podarilo výborne. V podstate sa tu kopírujú klady aj zápory prvého dielu. Tu sa však riešia zaujímavejšie témy a má v rukách silné zbrane v podobe nostalgie a pachuti po predchádzajúcich počinoch z autíčkarskej série. Minimálne v mojich očiach teda ide o najvydarenejší kúsok z trilógie. Záver som prereval ako malé decko 8/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Brian Fee se zmínil, že film je milostné vyznání k závodění a je inspirováno americkým Jihem, kde jsou všechna malá města na prašných cestách. (MessiM)
  • Karosérii závodníka Jacksona Hroma vyvíjeli animátoři z Pixaru společně s automobilovými designéry společnosti Ford. Snažili se přitom o to, aby Hromův tvar byl co možná nejvíce protikladem Bleska McQueena (Hrom má ostře řezané linie na rozdíl od McQueenových zaoblených, apod.), a aby v porovnání s ním a celou novou závodní generací působil McQueen zastarale. (ČSFD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama