Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Frankow alias Dr. Mabuse (Jack Taylor) je vydírán tajemnou zločineckou organizací, která ho nutí, aby se zmocnil jisté superzbraně, jež by mohla ohrozit celé lidstvo. Aby dosáhl svého cíle, unese jednu spolupracovnici doktora von Orloff (Siegfried Lowitz), vynálezce zbraně, a pomocí hypnózy se dopátrá místa, kde se nacházejí plány zbraně. Poté, co se jich Dr. Frankow zmocní, musí konstatovat, že mu bez tajného kódu nejsou k ničemu... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poté, co tajuplný Doktor Mabuse v šedesátých letech ožil díky německé kinematografii, dostal se i do hledáčku slavného Jesuse Franca, jenž se inspiroval wallaceovkami, frankensteinovkami a již zmiňovanými mabuseovkami let šedesátých a natočil horor, který má trochu atmosféry, pár dobrých míst a koukat se na něj dá. Důležitou roli tu hrají sličné děvy, které jsou v hojném počtu unášeny frankensteinovskou obludou; vyskytne se tu i pár vražd, ovšem obyčejných škrtících, takže snímek mohl být bez problémů uveden v nočních hodinách minimálně v západoněmecké televizi. Především kladné postavy vyšetřovatelů jsou pojaty značně komediálně - mimo nich se však občas zasmějeme ještě diletantskému provedení akčních scén. Úplný závěr a zneškodnění Androse asi nemohou být myšleny vážně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mám rád Francove filmy a aj tie zlé, tie ale svojím spôsobom. A tak som očakával, že Mabuse v jeho prevedení, bude lahôdka, už jedno akým spôsobom. A Jesús to dokázal, hlavne svojou neohrabnou filmárskou formou a kamerovými finesami, za ktoré by sa nehanbil ani Sam Raimi. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Toto bola taká kravina až ma to zabolelo. J. Franco, to jedna obrovská katastrofa. Táto snímka nemá absolútne žiadnu hlavu ani pätu. Ide o mix kriminálky sci-fi a horroru. Kriminálka preto lebo sa tu banda neschopných policajtov snaží vyšetriť prípad unesenej holky a až do poslednej minúty nemajú ani len jedinú stopu, keďže jediné čo robia je fajčenie. Sci-fi preto, lebo sa tu nejaký pofidérny vedec snaží spojazdniť smrtiaci stroj, ktorý je v snímke znázornený ako lampa polepená kartónovým papierom. Horror preto, lebo sa tu nachádza postava pripomínajúceho Frankensteina. Hlavu má oblepenú nejakými veľmi zle vyzerajúcimi plastelínami a má slabosť na pekné dievčatá. Jediné čo sa mi na tomto fakt páčilo je vynikajúci plagát, a sem tam nechcené komické situácie a obrovské filmové chyby, asi tak. ()

Reklama

Reklama