Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (602)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak tohle může ještě někoho bavit ... Kamerová srágora jako už snad dobrá stovka jiných. Parta dobrodruhů hledá "něco" někde v úzkých prostorách a tam na ně čekají nejen obtížný podmínky, ale i jejich vlastní 13. komnaty ze života ... Výjevy na konci filmu zvedly o 1*, jinak je to nudná blbost kde jsem za chvíli neviděl kde je nahoře a kde dole, vřískající partička mi akorát lezla na nervy akdo umře a kdo se zachrání (a jestli..), mi bylo úplně ukradený, jako že na vesnici k řezníkovi dovezli právě čerstvý hovězí ... blbost ... proč já na to furt zbytečně koukám ... :-/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak v kině, ale v domácím prostředí, ač dobře připraveným na hororovou projekci, to na mě vážně nezafungovalo. Paradoxně mě to bavilo jen tehdy, když hrdinové sestupovali do pařížských katakomb, postupně se nechávali zasypávat a v těch nepříjemně úzkých chodbách občas uvízli. Když však přišly na řadu jejich bludy a zjevující se přízraky, celé napětí se smrsklo na otázku, co ještě horšího přijde po vyzvánějícím telefonu a špatně naladěném piánku. A ač se tvůrci očividně snaží, adrenalin v tomhle zbrklém bordelu ne a ne zvednout. Australský Tunnel tudíž opět nepřekonán, ale to snad nikdo nečekal. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vševědoucí dívčí verze Indiany Jonese prolézá Pařížské katakomby, hledá Kámen mudrců a chová se jako smyslů zbavená kráva. Každé postavě tohohle filmu je absolutně šumák, že se kolem odehrávají extrémně děsivé a zjevně nadpřirozené věci. Tajuplní zpívající ritualisté, zatarasený východ, zázračné léčivé šutry, nerozkládající se mrtvoly, věčně planoucí pochodně, infernální labyrint s ožívajícími sochami a zhmotňující se traumatické vzpomínky - na všechno nadšení speleologové a archeologové reagují kombinací lhostejnosti a ignorace, s ničím si výrazněji nelámou hlavu a vlastně jim poměrně záhy nepřipadá vůbec nic divného na tvrzení, že "jediná cesta ven z podzemí vede dolů". Příběh je příšerně odvyprávěn - ač je plus mínus zřejmé, že "kdosi" chtěl, aby se Papillonova skupina vydala do katakomb, nikdy se nedozvíme, o co přesně jde. Víme, že se v podzemí ztratil Papillonův kamarád, který se teď tajemně objevuje, aniž by se kdokoliv podivoval nad faktem, že před ním stojí dva roky pohřešovaný člověk a na první pohled je s ním něco silně v nepořádku. Chtěl se pomstít? Těžko, protože jím ukázaná cesta se ve finále ukáže být správnou. Chtěl jim ukázat cestu? Možná, každopádně je nikterak nevaroval před všemi drsnými nástrahami. Byl také jen řadovou halucinací, případně pohůnkem samotných pekel? Pak už vážně nerozumím tomu, proč se všichni chovají jako magoři a ani jednou nevypadají, že se v nejbližších pěti sekundách racionálně podělají hrůzou. Žádná vedlejší linka s traumaty není nikterak rozvinuta, nedozvíme se, kdo je ta podezřelá ritualistka ze začátku a co je nejhorší, nic moc se nedozvíme ani o minulosti hlavní hrdinky, jež se v závěru filmu ukáže jako klíčová. Proč tedy tři hvězdy? Inu, v rámci handycam filmů funguje tenhle kus dost dobře - zůstává přehledný, pořád se něco děje a zejména ve druhé půli má naprosto unikátní infernální atmosféru, přičemž pochvalu si zaslouží zvuk a výborně zvolené prostředí i rekvizity. Bavilo - být ale přisluhovačem pekel, jsem pěkně rozčarován z toho, jaká banda trotlů mi to leze na dvorek. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Čím ďalej, tým je to lepšie, akurát začiatok nie je bohužiaľ nič extra, takže je treba si počkať. Na mňa náhodou táto bizarná iracionálna zlátanina celkom zapôsobila a miestami mimoriadne príjemne prekvapila strašidelnými alebo surrealistickými prvkami. Napokon, Fulci a Argento boli v tomto podobní. Paradoxne je to presne to, čo zachráni súčasný horor, kde sa všetci snažia, aby to malo "hlavu a pätu". Zatiaľ nemá. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pod zemí remake Katakomb, tak o třídu lepší. Srovnávat se tyto dva horory dají jen těžko a to už kvůli kameře. Pod zemí je found footage a to přesně v tomto případě bylo to pravé ořechové. Pomohlo to atmosféře a hlavně dost dobře zvládnutým lekačkám. Nejvíce ze všeho jsem byl unesený z hudby, která všemu dávala daleko lepší nádech a to hlavně v závěrečné půlhodině. Těch záporů nenajdu tolik, abych mohl s hodnocením jít níže, z kina si odnáším velmi příjemný zážitek .. 7/10 = 79% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama