Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

I. Elba je dobrej, má tady roli, která mu prostě sedí, umí nahodit i nějakou slušnou hlášku (zejména scéna u výslechu je výborná nebo pak bitka v dodávce za jízdy), nicméně je potřeba říct, že tady ty menší scény a části filmu nezachrání celek. Scénář a myšlenka je totiž neskutečně blbá a hodně naivní. Nejdřív sledujeme zloděje, pak teroristy, pak policajty - byla sice snaha to složitě zamotat, ale nefunguje to. Opravdu vyčnívá jedině hlavní hrdina (tzn. nikoliv zlodějíček, ale tajnej agent konající dobro - nečekaně), ostatní bez problému zapomenete. P.S.: Plyne z toho jediný - krást se nevyplácí! ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej, největší, nejsilnější a nejchytřejší černoušek ze CIA zachraňuje prdel kapsáři a jedný naivní husičce co se zamilovala do nesprávného. Zkorumpovaní fízlové pochopili sílu internetu a dělají si z demonstrantů křoví, nebot není nic snazšího než manipulovat s veřejným míněním. Takže to zchroustáte podle vaší momentální nálady mezi 2-4. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Ale jo, nebylo to špatné. Ani jsem nečekal, že to bude lepší. Koukatelné, průměrné videobéčko, na to 1 shlédnutí. Hlavní herecká dvojice Idris Elba a Richard Madden byli dobře zvolení. Elba tu měl krom střílecích akčních scén i pár menších soubojů. Akce tu byla rozložena po celém filmu. Mohla být drsnější a efektnější, ale nevadí. Hlavní je, že byla natočena docela přehledně a nenudila. Příběh tu byl zajímavý, měl pár dobrých nápadů. Jen v poslední třetině mě jak děj, tak i celek filmu už moc nebavil. Nějaké to napětí, nepředvídatelnost atd – to už tu nebylo, takže mi bylo ukradené, jak to dopadne. Mohlo se z toho vyždímat více. Přesto je to celkově lepší jak současné Seagalovky a i jiné slabé současné béčka. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

za mě :jeden z nejlepších akčňáků v poslední době.Název je dosti zavádějící i když je tam podobnost ale čistě náhodná..Nejsem příznivec lítaček se spoustou vypáleného střeliva a krve.Napětí tak akorát.Dobré akce které zabírala solidní kamera...ten filtr tam už nemusel být.Sympatičtí herci :je vidět že režiséři musí vědět kam sáhnout ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejdříve si říkáte, co se ti Francouzi diví! Nejprve se nadělali kolonie, natahali si levnou pracovní sílu, a teď to mají! Jenže pak se to nějak zlomí, a hle, máte tu připomínku kriminálek 70. a 80. let, nejen francouzských, ale také italských, o zkorumpované....asi spoiler....policii. A všechno je jinak. Já ale zvednul hodnocení kvůli několika napínavým scénám, protože ty mě bavily - potyčka v dodávce, útěk po střechách a samozřejmě banka. Kapsář Michael si vše zasloužil, možná ještě mohl dostat víc přes držku, avšak v určitých chvílích se jistě modlil, aby přežil. Každopádně to byl pěkný parchant. Ve světle podobných filmů současnosti jsem spokojen. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Společnost StudioCanal hned v pátek, den po útocích v Nice, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně. Data premiéry se přitom posouvala už dříve, kvůli předešlým listopadovým útokům v Paříži. Distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii. (Gogen)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama