Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (241)

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu povedená dramatická žánrovka u níž jsem očekával řadu klišé v jiných filmem viděných. Ovšem dostal jsem citlivý pohled do rodiny válečného veterána Toma, který je postaven před těžké rozhodnutí, které v podstatě rodinu skoro rozbije. Vše přitom přichází s nečekanou intenzitou, rozhodnutí jsou konaná logicky, není zde místo na nějaké cucání z prstu. Všechny postavy jsou trojrozměrné, všem chápání rozumím a byl jsem nešťastný z konání, které se zde stalo. O to větší poklonu tomuto snímku skládám. Všem doporučuji. 80% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný staromilsky pojatý příběh o tom, že rodina začíná počtem tři, dva jsou na ni málo...a rovněž o tom, že svědomí se dá jen těžko umlčet. Pomalé tempo vyprávění, krásná hudba, vynikající kamera a silný melodramatický prvek, který je zároveň i Achillovou patou filmového běhu věcí, jelikož několik okolností a motivací i životních voleb jsem hrdinům (respektive tedy hlavně hrdinkám) nevěřil...zvláště ke (smířlivému) konci snímku... Zajímavá je okolnost, že tvůrci filmu byli výhradně muži, jelikož mi celý snímek přišel coby ryze ženský, postavený na ženském vnímání a prožívání světa...ten vjem byl opravdu silný...režisér a scénarista Derek Cianfrance skutečně unikátně převedl do filmové adaptace původní knižní předlohu M.L. Stedmanové a zachoval v ní onen původní ženský princip vnímání...percepce...prožitku...a zároveň starosvětsky jednoduché podání příběhu... Michael Fassbender je opět zárukou umělecky dokonalého hereckého výkonu...a maják ve filmu i knize dokonale symbolická proprieta... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky zrežírovaný a luxusně zahraný prvoplánový romantický kýč zakončený vykalkulovaným dojákem. Přesto se na to dalo relativně v pohodě koukat, ačkoliv pokud by režie ubrala na stopáži a oželela nesmyslně dlouhé sekvence šťastné romantiky, bylo by to lepší. Nic k zapamatování, ale žehlit se u toho dá. 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Derek Cianfrance /Za borovicovym hajem/ je mlada reziserska nadej do buducnosti. Nejsem zrovna funda Michala Bednara, teda pardon, Fassbendera, ale aj taky obstarozny mentalny invalid ako ja uznava, ze ide fuckt o talentovaneho herca. Mlada Alicia Vikander /Testament Mladi, Muz ze Stryce, odborne Man from U.N.C.L.E./ bola proste skvela, ide o mladu talentovanu herecku, ktoru som si dost oblubil. Taxa tato dvojka dala dohromady, a aby bolo aj cosi na praci, tak On chodi strazit majak. Riesia sa tu take veci ako potomstvo a neplodnost, co je vyborny namet na film. Hereckych vykonov spusta, Bednar /300 - Bitva u Thermpyl, nejake X meny/ je nielen sympatk, ale vie aj hrat, Vikander bola skvela+ krasne exteriery a slusne dialogy. Pre mna zatial najlepsi Cianfrance : 95 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásny baladický príbeh, kde v prvej hodine sa po sérii nádherných obrázkov a tej chémii medzi Fassbenderom a Vikander domnievate, že pôjde snáď o romantickú báseň. Druhá hodina to celé dramaticky strhne a zauzlí tak, že v podstate mám pocit: Prečo ten Fassbender berie roly, kde vždy robí zlé rozhodnutia? Morálna premisa tu je stanovená tak, že možno ťažko určiť, aké riešenie by bolo najlepšie, ale Fassbenderov krok by neurobila väčšina mužov. Do pocitov postáv sa ale každopádne vcítia viac ženy. Herecky som už naznačil, že hlavnej dvojici to ide znamenite. A keďže sa Oscary udeľujú za blbosti, tak Vikander je vo svojej vrcholnej role štúdiom nenominovaná. Vypichol by som ale aj fantastický herecký výkon malého dievčatka. Pôsobila tak prirodzene, že má veľkú šancu stať sa v budúcnosti hviezdou. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu začalo v septembri 2014 a oficiálne bolo ukončené 24. novembra 2016. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2016 na Benátském filmovém festivalu. (BMW12)
  • Postavu Lucy/Grace hralo celkom 5 osôb: dvojičky Elliot Newbery a Evangeline Newbery ako bábätko; Georgie Gascoigne ako jednoročné dieťa; Florence Clery ako štvorročné dieťa a Caren Pistorius v dospelosti. (Astonko)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama