Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia fajn akčná jednohúbka zo skvelým Buttlerom, ale je to slabšie ako jednotka. Príbeh je po predošlom diely akýsi nemastný - neslaný, ničím nestrhne ani nezaujme, takže všetko to stojí iba na Buttlerovi, ktorý si to pekne odmaká. Pekná strielačka, ale to je všetko. Prvý diel zaujal aspoň prostredím. 65% - 3* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Och až mě ovanul krásný dech osmdesátek. Direct-to-DVD akční béčko parádní (brakové) kvality jak z doby, kdy ještě Van Damme, Seagal a Lundgren točili filmy nejen přiblblé, ale hlavně zábavné. Butler se s Eckhartem špačkují o sto šest a kosí desítky noname záporáků při pobíhání Londýnem, který se asi celý nasral a chce zabít amerického prezidenta. No kdo by se tomu taky při pohledu na toho současného oranžového paňáca v Bílém domě divil. Ale pořád to má asi nejpřepíčenější zápletka ever, uvěřitelnost čehokoli ve filmu proboha nehledat. Co mě překvapuje velmi, je že jde oficiálně o pokračování Olympus Has Fallen, nudného béčka od věčného břídila Antoine Fuquy - ale duchem se přitom vyloženě jde ve šlépějích nepoměrně zábavnějšího White House Down, které tehdy ve stejném roce natočil Emmerich. Humoru ve filmu nemálo, patos naopak takřka žádný, akce odsýpá a nekompromisní brutalita působí přirozeně. Pravý opak toho co do filmu tlačí Fuqua. Jen ty ohavné triky zůstaly, obzvlášť v nich je to vyloženě lowcost. 7/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $60miliónov║Tržby USA $62,524,260║Tržby Celosvetovo $205,754,447 Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,021,038║ Tržby za predaj DVD v USA $8,760,814║ Nezničiteľný Butler vs stovka teroristov ani na druhý krát v roku 2016. Mega bijec Gerard Butler neoslnil a ponúkol len ľahkú béčkovú výplachovku, ktorá je aspoň ako tak pozerateľná ale na prvý diel sa to nechytá ani náhodou. Hlavne záver je už trošku moc prestrelený s tou likvidáciou akú predvádza napríklad taký Seagal v jeho akčných béčkach, tu to nemá to správne miesto. K tomu okaté digitálne výbuchy kazia akúkoľvek budovanú atmosféru okolo útoku teroristov, nuž je to tu ako na hojdačke, dobré scény striedajú dosť nezmyselné, priemer. /videl v kine: 55%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie je to film na ktorý by som vyrazil do kina, ale pomerne skorá premiéra na Joj cinema ma prekvapila a rád som filmu dal šancu. Veril som, že ma nemá čím prekvapiť, pretože v podstate ide o to isté čo v Prepade Bieleho domu , len sme na inom mieste. Butler sa s teroristami nemaznal a ako akčňák spĺňa všetky náročné požiadavky, v 80.-90. rokov sme pozerali oveľa väčšie blbosti a niektoré velebíme dodnes. Kto v tom hľadá niečo viac ako akčný film, bude sklamaný. Ja som si film celkom užil a nejako nechápem slabé hodnotenie od tunajších "nedotknuteľných" - POMO, Kleopatra atď... Vážne ste čakali niečo viac ako akčný film? Ak áno, prečo ste strácali čas? 60%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání stejně tupé, laciné, opsané, nenápadité a tudíž nudné béčko jako jednička. I tady je solidní rozjezd, ale po pádu prezidentského vrtulníku to zase dojede na autopilota. Jinak je dvojka ještě více nepříjemně aktuální (v jedničce šlo o útok vedený ze Severní Koreje) a s touto kartou otevřeně hraje. O islámu sice nepadne ani zmínka, ale teroristé jsou tentokrát z Blízkého východu, útočí v evropské metropoli a když Butler s Eckhartem běhají po teroristickými útoky vylidněném a uzavřeném Londýně, nelze si nevzpomenout na Brusel. A jednočlenná armáda Butler, která teroristy killuje ve velkém (nejlépe nožem) a s patřičně cynickými hláškami na rtech, se tak stává podobně vítaným mstitelem a žehličem pošramoceného sebevědomí jako kdysi Rambo ve Vietnamu. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • K vyřazení prezidentské limuzíny z provozu byl použit tzv. termitový granát (pravděpodobně typ AN-M14 TH3) doplněný magnety. Tyto granáty slouží primárně k ničení objektů (vybavení, vozidla, atp.). (funmaker)
  • Scény filmu odohrávajúce sa v Ázii boli natočené v Indii. (MikaelSVK)
  • K sestřelení vrtulníků byly použity protiletadlové přenosné raketové komplety FIM-92A Stinger. (funmaker)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno