Reklama

Reklama

Vizionářský režisér snímků Dům tisíce mrtvol, Vyvrženci pekla a Halloween přichází s hrůzostrašným příběhem pěti zaměstnanců karnevalu, kteří jsou v noci před Halloweenem uneseni a drženi jako rukojmí v rozlehlém areálu. Vydáni napospas svým únoscům jsou nuceni hrát zvrácenou hru na život a na smrt zvanou 31. Během příštích dvanácti hodin budou muset bojovat o své životy s nekonečným zástupem vražedných maniaků. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie skládá holdy Texaskému masakru a sedmdesátkám. Už zase. Rob Zombie zaměstnává všechny (ne)herce co jich jen v rodině má. Už zase. Rob Zombie dává naplno znát svou fobii z klaunů. Už zase. Rob Zombie natočil variaci na své předchozí filmy. Už zase. A je to stokrát viděná pulpově úchylná vybíjená na jedno použití, kde se na logiku, návaznost, byť jen jednu sympatickou postavu, které byste nepřáli krutou smrt, přehlednost střihu a podobné nadbytečnosti prostě nehraje. To však jeden v okruhu správně naladěných/podnapilých přátel i čeká čili zdaleka největší překážkou té správné trashové zábavě je, že hispánská nacistická čivava se odporoučí až příliš brzo na úkor nápaditosti jednotlivých gore smrtí a působivosti zabijáckých úchylů (s čestnou výjimkou Doom-Heada). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na Halloween roku 1976 cestuje partia kamarátov po USA. Uprostred noci zastavia a zaútočí na nich skupina cudzincov. Keď sa preberú, zistia, že sa ocitli na neznámom mieste. Zvláštny muž im oznámi, že sa práve stali súčasťou hry s názvom 31 a ich úlohou je prežiť nasledujúcich dvanásť hodín. Táto úloha znie jednoducho, lenže v ceste im bude stáť partia zvrátených klaunov, pre ktorých život nemá žiadnu hodnotu. Budova je uzatvorená, kurzy a stávky uzatvorené, takže sa Halloweenska párty môže začať. - Po dvoch rokoch od ohlásenia je najnovší a velmi diskutovaný horor Roba Zombieho vonku. Rob Zombie je mojím najoblúbenejším režisérom hlavne kvôli tomu, že ho absolútne nezaujíma, čo si kto o jeho hororoch myslí. Nemá problém vynadať jeho verným fanúšikom a vyžaduje to, aby ho každý rešpektoval takého, akým jednoducho je. S 31 sa vracia späť k svojim koreňom, ako tomu bolo u House of 1000 Corpses, takže je dej mierne chaotický a rozhádzaný. Herci sú Robovou klasikou a dominuje hlavne jeho krásna žena, ktorá vôbec nestarne. Inak Rob pozbieral väčšinu starých spolupracovníkov, aj keď mi tam zopár jeho kamarátov chýbalo. Koncept hry je úplne jednoduchý, aj keď ma prekvapilo to, že začiatočná siréna a koncept až prekvapivo pripomína jednu modernú hororovú trilógiu. Vrahovia sa vyznačujú rozmanitosťou, rôznymi zbraňami a pôsobivým make upom doplneným kvalitnou kostymérskou prácou. Prostredie je rovnako špinavé ako u každého predchádzajúceho hororu, samozrejme s výnimkou decentného The Lords of Salem. Neustále sexuálne motívy a až buranská špinavosť sú v jeho dielach prirodzené. Gore sa mi páčilo, aj keď ho nebolo až tolko, kolko by som si u tohto hororu predstavoval. Teraz už zostáva len počkať si na DVD, pretože Rob Zombie slúbil, že na ňom budú všetky vystrihnuté scény, kvôli ktorým 31 dostal rating NC-17, ktorého sa Rob zbavil až po dvoch pokusoch o zmiernenie. EDIT: 17.10.2020 - Asi je so mnou niečo zle, lebo som si to po rokoch zopakoval a pozeral som 100 minút stopáže štyri dni, pretože ma to nebavilo. Možno som už z týchto nezmyslených vyvražďovačiek vyrástol, ale popravde som sám zo seba sklamaný. Hodnotenie znížim, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. + Sheri Moon Zombie + Daniel Roebuck + herečka z The Devil's Rejects + herec z Halloween, Halloween II a Mischief Night + 2 herečky z The Lords of Salem + herec z The Lords of Salem + herec z The Silence of the Lambs a I Spit on Your Grave + herec z The Devil's Rejects, The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning a Halloween + herec z Halloween II, The Lords of Salem a Freaks of Nature ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„In hell everybody loves popcorn.“ Hispánský nazi-liliput, dva dementní klauni dřevorubci, baleťák z Drážďan se svou šlápotou, pod pudrem a parukou se skrývající organizátoři bizarního vraždění a jeden vyzáblý psychopat s tupou sekerou a vystřelovacími noži. Chybí už jen cokoliv hovořící Ovčáček a Forejt na saních a máme ideální halloweenskou společnost nejen pro coulrofobiky.. Rob hodil do starého kastrolu Vyvržence pekla, Očistu a Běžícího muže, přisypal přitažlivý vizuál, trochu zastydlé pubertálnosti a glutamát v podobě Doom-Heada Richarda Brakea, přidal ždibet koření Dream On a bez nějaké výrazné invence vše zuřivě zamíchal. MPAA pak bez milosti přelilo obsah hrnce přes erkový cedník, načež kuchař strávníkům slíbil, že se na DVD dočkají původní vydatné polévky (tzv. Zombie Cut). No nevím, jestli mu to pomůže, když už začíná srát i vlastní oddané fanoušky.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „31“ je takovou jednohubkou. Pokud jste od Zombieho čekali něco velkého, nového, jedinečného, tak takový snímek „31“ prostě není. Je to slasher/survival, který je gory, ale který nemá ani jednu kladnou postavu, již byste si mohli oblíbit. Klauni jsou trochu klišé, ale díky špinavosti v tomhle provedení fungují. Za mě je to dobrý hororový průměr, protože místy to na vás dovede zapůsobit. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tunajšie komentáre sú k tejto Zombieho sebavykrádačke až podozrivo zhovievavé. Preto - aj napriek obľube "majstrovho" špinavého umenia - udeľujem nekompromisný odpad! Bolo to hlúpe, zbytočné a ešte aj nudné. A namiesto atmosféry na mňa znervózňujúco pôsobil iba smiešne lacný digikamerový vizuál. (26.12.2016) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (6)

  • Tím kostymérov Roba Zombieho nebol schopný nájsť vyhovujúci kostým pre Malcolma McDowella (otec Murder). Tento problém vyriešil až obraz z filmu Barry Lyndon (1975), ktorý má režisér doma a vďaka ktorému ho napadlo, že by mohol vyzerať podobne, ako oblečenie hercov z filmu. So svojou ženou Sheri Moon Zombie tak objednali lacný kostým na internete a upravili ho do záverečnej podoby. Tá sa Malcolmovi McDowellovi nepáčila. (Marceloo)
  • Ide o prvý Zombieho crowdfundingový (fanúšikmi financovaný) film. (FromHell)
  • Film bol natočený za dvadsať dní. (FromHell)

Reklama

Reklama