Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Většinou, když vidím film, kde herec ztvárňuje mentálně či fyzicky postiženou osobu, tak se nedokážu oprostit od pocitu, že to prostě jen hraje. A zde Lábus exceloval. Zahrál to naprosto uvěřitelně. Film jinak krásně plynul svým tempem a možná proto nebyl čas, aby tam pořádně vysvětlili vedlejší souvislosti (nehoda, kdo je čí otec apod.). Přišlo mi, že to bylo narychlo vložené do děje. Od postavy Dejdara jsem celý film čekal něco víc, čekal jsem nějaké akčnější a promyšlenější jednání, ale vlastně on nemůže za to, jakou postavu tam ztvárňuje. Celkově je tento film povedený, spíš smutný než vtipný a velice nedoceněný. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnou pecku , a taky že jo . Lábus jěště , tedy místy , ušel , ovšem Dejdar hraje furt stejně . Korn tam byl asi do počtu a Hromada a Vejmělková zřejmě taky . Scénář zoufalý a réžie jakbysmet . A NAVÍÍÍC -- já nejsem Tvůj strejda . Zajímavý ,, nápad " . Tak zase příště pana Magnusek . I když posun od Bastardů tu je , to jo . ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno