Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnou pecku , a taky že jo . Lábus jěště , tedy místy , ušel , ovšem Dejdar hraje furt stejně . Korn tam byl asi do počtu a Hromada a Vejmělková zřejmě taky . Scénář zoufalý a réžie jakbysmet . A NAVÍÍÍC -- já nejsem Tvůj strejda . Zajímavý ,, nápad " . Tak zase příště pana Magnusek . I když posun od Bastardů tu je , to jo . ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Tomáše Magnuska! Nedělal scénář, hraje tam Lábus. Takže dvě. Né vážně, Magnusek by měl shánět peníze a dobré herce, ale na to režírování by se měl vykašlat. Je to katastrofa a nikdy to nebude lepší. Kluci z hor jsou ukázkou silného námětu, jehož příběhová věrohodnost už ale místy skřípá, a silného herectví, režijně naprosto nezvládnutelného. Poznáte to tak, že nejenom neherci jsou ve většině scén příšerně toporní. Ljuba jako soudružka Zubatá. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

V jiných tvůrčích rukou by skvělý výkon Jirky Lábuse měl možná smysl, takhle sledujeme jen klasicky přehnanou a nepovedenou Magnuskovinu a opět i samotného Tomáška, jenž se nám už skoro nevejde do záběru, hrajícího si na filmovém pískovišti zase s vypučenými bábovičkami. Ovšem, když dva dělají totéž, není to totéž. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání, komedie se nekonala. Čekal jsem víc humoru a pokud to mělo být drama, tak ten konec byl velice zbrkle odbytý. Neckář po písničkách jako Půlnoční a Andělé strážní si zahrál faráře, co si o tom mám Vašku myslet??? Martin Dejdar se zde pokouší omládnout o 10 let, což se asi moc nepovedlo. Když to shrnu, dokoukal jsem jen abych zjistil, jak to dopadne. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)

Reklama

Reklama