Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

mikalana 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem tento příběh už jod dětství - změnu hlavního hrdiny, který najde vnitřní klid a projde velkou proměnou. Překonává překážky, aby se dostal do shaolinského chrámu z nesprávného důvodu, přesto se mu podaří začít studia, vnáší do chrámu nelid z přítomnosti americké kultury. Nedaří se mu studia až dokud nezačne cvičit a nevrátí se na začátek a nenajde sám sebe. Závěrečná bojová scéna je dobrá v tom, že vlastně původně nepřišel bojovat se svým sokem, ačkoli do chrámu vstupoval proto, aby už nikdy nebyl pokořen. Mezitím přišel na to, že vlastnímu sebevědomí nemusí nic dokazovat. Nikdy nezapomenu na scénu, ve které učí své spolužáky tančit. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Dobrá odlehčená béčková kung-fu taškařice s naprosto jednoduchým příběhem, ale dobrými vtípky a přemotivovaným američanem. Ale boje jsou fajn, stejně tak i trénink, který je skoro přes celý film. Škoda, že mi to v době VHS uteklo. Ale nic víc od toho nečekejte, kdo čeká propracovaný kung-fu film ať se poohlédne jinde. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak podobnou klišovitou blbost mohl vymyslet opravdu jenom Američan. Autor si očividně představuje Shaolinský chrám jako jeden velký rockn´rollový mejdan, s občasným bojovým tréninkem nebo zápasem ve fotbale. Film začíná opravdu dramaticky. Hlavní hrdina dostane na budku od mladého vlasáče a od svého (samozřejmě šikmookého) mistra se dozví, že mu lhal a že ve skutečnosti nikdy nebyl shaolinem. Hrůza!:) Hlavní hrdina - namistrovaný americký blbeček, se tedy vydává do komunistické Číny s tím, že si nechá oholit hlavu, na krk si pověsí růženec a myslí si, že pak všechny lehce zkope malíčkem na levé noze. (To, že se mu to nakonec povede je věc druhá, ale to už holt k těmhle filmům patří;)). O klišé zakopnete opravdu na každém kroku (například všichni Číňani mluví plyně Anglicky), ale čert to vem. Člověk se u toho nestydatě baví, na plátně se pořád něco děje, hluchých míst je pomálu a to "karate" ve filmu je opravdu hodně koukatelné. A když se budete pořádně dívat, všimnete si v jednom záběru i naší vlajky. ***Věděli jste, že: Podtitul Amerického Shaolina je King of the Kickboxers II. a je tedy oficiálním pokračováním tohoto filmu. Ten ale česká produkce uvedla pod názvem Karate tiger 4. a navázala na něj uplně jiným filmem "Nejlepší z nejlepších", který uvedla jako Karate tiger 5. Proto je tedy u nás uváděn jen jako Americký Shaolin (zatímco v Americe se s ním můžete setkat i pod názvem Karate tiger 5). *** ()

Sign 

všechny recenze uživatele

nevim proč ale tenhle film mě prostě dostal je fakt že je to taky v některých věcech pěkně přetažené za vlasy včetně toho dorozumívání mezi američanem a čínany ale to vem čert bojové akce však ujdou hodněkráte se i zasměji a například jak učí mnichy tančit no prostě do chrámu vstoupí američan a nic o tom neví já ten film furt žeru ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama