Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (90)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený a brilantně zahraný koncert, který Vás na pár hodin pozve o několik desítek let dopředu (tedy alespoň mě) a čistě a pokorně Vám ukáže, jaké to je... Stárnout. A stárnout po boku jedné osoby, kterou nezapomenutelně rozdýchala geniální Frances McDormand a na jejíž adresu cokoli říkat, považováno za mě za Spoiler... Neuvěřitelně krásná a silná věc tohle. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi obyčejný příběh, který ale díky odzbrojujícím hereckým výkonům a výživné předloze nabízí zcela neopakovatelný zážitek. Frances McDormand září nejen jako hlavní představitelka, ale také jako iniciátorka celého projektu, nakoupila práva, dala dohromady celý herecký tým, přivedla si režisérku, se kterou již dříve spolupracovala - no prostě výkonný producent jak má být! ()

Reklama

Páně 

všechny recenze uživatele

Hřejivým smírem prodchnuté dílo, jenž nám i skrze paralely k našim vlastním životům nenuceně ukazuje, že i když už třeba i motor našeho bytí jede možná jen na poslední výpary, bez lásky není na tomto světě ničeho. Postava Olive Kitteridge funguje bez jakýchkoliv debat jako archetyp všeho lidského, ale i křehkého a chybujícího co je v nás. Takže když otevřete oči a budete to chtít zřít, uzříte. A až se tak stane, tak již v průběhu, ale hlavně však po konci, uslyšíte v hlavě hlavě hlas jenž praví: "Žij. A miluj život co Ti byl dán". Amen. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech to vypadalo na plný počet, ale v těch dalších to ztratilo ten správný tah na branku. Ale i tak jsem se bavil velice dobře a herecký výkon hlavní představitelky byl tak přesvědčivý, že celou minisérii hodnotím velice vysoko. Možná kdyby to vzal do rukou někdo renomovanější, třeba Mendes mohlo to být za plný počet. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Olive Kitteridge je velmi dobrá minisérie, ale budu rád, že to po čtyřech dílech skončí. Frances McDorman hraje zapšklou, zraňující (ač zranitelnou), nesoucítící učitelku paní Dokonalou a Nesnesitelnou tak dobře, že ani má feministická duše neunikla jejímu škodolibému bičování:) Samozřejmě, že ji tajně miluju. Skvěle obyčejný příběh z maloměsta, běžný středostavovský život v kostce… Takže nesnesitelnost nejvyšší… nouzový východ… pomoc. Mé duševní zdraví zachránil jen mladý pohledný halucinující psychiatr ve druhém díle :o) Třikrát jsem v tomhle komentu použil slovo nesnesitelný, tak jsem jedno smazal… ale… ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama