Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jsou tři dny před Štědrým dnem a já zabaluju zrovna dárky, proč nedělat více věcí najednou, řekla jsem si. Tak jsem si pustila Santu a u toho balila. I napodruhé (poprvé loni o Vánocích) jsem se rozhodně nenudila. Scéna v ringu, (byť její téma s kopnutím mezi nohy je ohrané), byla, jak by řekl Santa fuckin´ hilarious. Hudba mě docela vánočně naladila, jen to finále bylo sladký jak naše vanilkový rohlíčky. P.S. Jo, budík na 11.15 hodin jako Santa... to je moje! Přeju si slona. Růžovýho. -Santa někomu nadělí a někomu nasere. Ok. [Theatrical+Unrated verze] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto vianočné predpeklie si zaslúži potlesk: Billy Bob Thornton zo Smrtiaceho bumerangu je neskutočný filmový hajzel, ustavične naložený v liehu, cigaretách a nadávkach. Nasáčkuje sa do cudzieho domu, obývaného šikanovaným chlapcom a jeho senilnou babičkou... Svet Terryho Zwigoffa je zabývaný celým zástupom mäsitých figúrok, ktorých vrcholom je takmer vyzlečená Lauren Grahamová zo Žien z rodu Gilmorovcov, posadnutá sexom s Dedom Mrázom. Dodatok z roku 2017: Ale faktom je, že som to videl raz v živote, po repríze som nikdy netúžil a nechýba mi... a dvojka je strašná. Vlastne skôr triler, než komédia. Wtf. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Ach ten český název! Kdybych neviděl Přízračný svět a nezjistil jsi, kdo ho natočil, tak bych Bad Santu snad v životě neviděl. Byla by to chyba, protože bych se připravil o skvělou porci zábavy. Bad Santa je oproti Přízračnému světu více vtipný, ale méně vážný. Zdařilý slepenec gagů na téma fuckujícího, šoustajícího a chlastajícího Santy se snaží o jakousi vážnou tvář, mravní poučení apod. V téhle rovině se mu ale příliš nedaří, protože přeci jenom jde v prvním plánu o čistou komedii. Hlavně závěr už je tak trochu mimo rámec. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Problém je, že komediálně vděčná situace - shitující a fuckující Santa v přítomnosti nevinných dětských tváří ("Co chceš?" - "Kačenku na péro." - "Co to kurva je?" apod.) - funguje jen ze začátku, ale celý film se na tohle utáhnout nedá a brzo začne mít děj trpkou příchuť stereotypu. Nápad převléci se za elfa a Santu a připravit si tak půdu pro krádež není špatný, ale moralistně laděný závěr hodně kazí a plazící se Thornton s růžovým slůnětem je vrchol scenáristické křečovitosti. Ten film se ze začátku tváří kontroverzně, aby pak skončil zcela konvenčně a nevěrohodně. Mix rádoby kontroverze a moralistního vyznění, tak to možná američani chtějí, tržby (60 mil.) na takový film nebyly vůbec špatné. Jinak Thornton byl již tradičně výborný. Fuck. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thorton jak ho neznáme! 11 měsíců se fláká, chlastá a užívá si s ženskýma, který mají tlustý zadky, aby v prosinci mohl rozjet loupež v obchoďáku. Ze začátku jsem si užíval scény jak Santa nadává, hulí, a chlastá. Vlastně si ani nevzpomínám na scénu, kde bych ho viděl bez flašky v ruce, ale až už řekl asi po 1150 "FUCK" tak mi to přišlo furt na jedno brdo. Pořád dokola. Příjemným překvapením v podobě loosera Kida stvárnil Brett Kelly. Osobně se mi víc zalíbil Přizračný svět, ale tenhle film je nic než průměr. Hláška: Willie: Přej si do jedný ruky to co chceš a do druhý hovno a uvidíš, která se rychleji naplní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Necenzurovaná verze filmu se stala rekordmanem v počtu sprostých slov ve vánočním filmu. 170x v ní zazní slovo "fuck", 74x slovo "shit", 31x slovo "ass", 10x slovo "bitch" a 1x slovo "bastard". (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama