Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (8)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Ti, kteří kteří hry nehrají a podlehli tomu masivnímu hype kolem tohoto seriálu, asi nadšením nesrší. Ano, má to fajn vizuál, ale počátek pandemie, včetně postapo světa, jsme už viděli nápaditější i jinde. Dokonce bych řekl, že jsem tu jednoduchou kostru příběhu, místy sledoval s velkým rozčarováním. Asi jsem naivní, ale doufal jsem, že to bude víc ...originální, svérázné, jiné, než klasické zombíkárny. Ale nebudu se unáhlovat....jde o první epizodu. Nicméně očekávání stahuju na nulu, protože bez nich budou mít tvůrci aspoň nějakou šanci, opravdu mě zaujmout. Slabší 4*. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

To už je lepší. V hlavní roli houboidní zombíci, ale především prostředí, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Pobíhající chorošové vypadají jako z houbařského atlasu Salvatora Dalí. Roadmovie tímto světem, může být slušná zábava. Best of Annihilation. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

S gay příběhem problém nemám. Ale vadí mi obsah, který nekoresponduje s žánrem ani pověstí, kterou tento seriál provází. Ostrůvek lásky uprostřed nepřátelského prostředí...může být, ale jde o vsuvku zbytečnou, nikam příběh neposouvá...nic nového nenabízí. Ty samé emoce zprostředkuje i jedna věta, jako třeba v GoT, kdy našel Ohař mrtvého otce s dítětem v náručí. Nebo záběr na mrtvý pár ležící v posteli a držící se za ruce ... . Zbytek obstará fantazie. Tato na city hrající exhibice byla nadbytečná. ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Těžká nuda. Rozvíjí se tady odprostřed jakási linka, kde kdosi hledá kohosi, co za něco může ... . Dramaturgicky je to neuspokojivé. Hledání si cesty k sobě mezi Ellie a Joelem by mi stačilo u nějakého dramatu a la Oliver Twist, ale postapo zombie si představuji jinak. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Tak sláva, teď už to aspoň naplňuje žánr postapo roadmovie. Stále nikterak originální, ale aspoň slušně vypadající a nepitomé. Body navíc jsou za Pascala s Ramsey. Pedro se jako bručný průvodce, opět osvědčil. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

To jsou věci. Většinou diváků nejhůře hodnocenou epizodu, považuji za jednu z nejlepších. Nadával jsem, že tvůrci často kolem žánru horor road movie jen krouží a snaží se o něco víc. A šup, najednou je tady epizoda, která je sice flashbackem a je o vztazích, ale přesto je napínavá a v mnoha ohledech emočně silná. Pozorný divák totiž ví co se v ní stane, ale neví kdy a odkud se dědeček hříbeček vynoří. A tvůrci s tím parádně pracují. Prostředí nabízí desítky příležitostí, takže jste ve střehu celou dobu. Současně vidíme, že mladí jsou stavěni před těžké volby, na které je nikdo nepřipravil...takže epizoda má i svou hloubku a ukazuje Ellie zase v trochu jiném světle. Věřím, že po této epizodě uznají i nejzarytější odpůrci, že je Ramsey velmi dobrá herečka a pro tuto roli se skvěle hodí. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Klasickou proprietou většiny amerických postapo jsou náboženští fanatici, sektáři, nebo aspoň psychopatický kněz. Je to vděčné téma, protože jen máloco je děsivější, než chorý mozek, který má moc nad vaším životem. Stísněná epizoda která připomíná, že to největší monstrum, největší hrozba... je nakonec vždy člověk. Jen velká škoda odfláknutého scénáře...zázračné zotavení Joela i ten překotný a přeexponovaný závěr... . Ukazuje se slabina toho, že je to "jen" adaptace hry. 75% ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Drsná úvodní scéna a ta po ní jakbysmet. Hráči asi ocení i čistě herní vsuvku v nemocnici, na kterou navazuje poněkud očekávané, ale přesto rozpačité zakončení "Bostonské mise"; vyhlídky na ovce, mi jako lákadlo na druhou řadu nepřipadají. Ať se snažím být sebevstřícnějši a nehledat mouchy, pořád na tomto seriálu nevidím nic výjimečného, co by z něj mělo dělat událost roku. Super vizuál, dobří herci...jistě, ale tím disponuje spousta seriálů. Postrádám zajímavě rozvedený nápad, originální pojetí, prostě skvělý scénář. Ale abych jen nekritizoval. Silnou stránkou je míra věrohodnosti. Když dojde na nejhorší, tak se člověk řídí základními pudy. Každý člověk. Některé příběhy se nám snaží vnutit, že se řídíme srdcem, ale nebýt sám, ochranitelský pud, být součást smečky... i to patří k základnímu naprogramování. A tohle ukazuje The Last of Us, už od první epizody a působí tím autenticky. Takže i když je scénář jednoduchý, oceňuji, že tvůrci nezabředávají do patosu a nejsou doslovní. Nicméně, jakožto hrami nepoblíbený divák, bych tuto řadu zredukoval na max. 5 vydatnějších epizod. Celkové hodnocení 78%. V mých očích tak stále zůstává jedničkou mezi zombie seriály Kingdeom. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama