Reklama

Reklama

Sedm dní v pekle

(TV film)
  • USA 7 Days in Hell
Trailer

Tato neobvyklá komedie v dokumentárním stylu paroduje životy dvou profesionálních tenistů, nesmiřitelných rivalů (Andy Samberg a Kit Harington) před jejich klíčovým soubojem - nejdelším wimbledonským tenisovým zápasem, který trval 7 dní. Tento komediální speciál uvádí známé televizní osobnosti Andyho Samberga a Kita Haringtona v neobvyklé parodii plné slavných hvězd, jejíž děj se odehrává v prostředí vrcholového tenisu. Premiérově uváděný v jednom nejvýznamějších víkendů tenisové sezóny - v průběhu finále Wimbledonu - "Sedm dní v pekle" nabízí neuctivý, potměšile seriózní pohled na dvojici fiktivních hráčů z nepříliš vzdálené minulosti, kteří sehráli zápas tenisových zápasů: sedmidenní pětisetový wimbledonský maratón, který z těch dvou vyždímal doslova všechno. Vedle vrcholů (a propadů) onoho zápasu přináší "Sedm dní v pekle" také dokumentární pohled na životy a kariéry dotyčných soupeřů: Aaron Williams (Samberg) je věčný nespokojenec, jehož chování v nejlepší náladě trumfne chování Johna McEnroea v té nejhorší (McEnroe hraje ve filmu sám sebe) a Charles Poole (Harington) je tupý génius, který na svých bedrech nese tíži anglické touhy po wimbledonském vítězství. Pozadí příběhu těchto falešných superhvězd humorně dokresluje přehlídka slavných osobností v rolích fiktivních postav nebo lehce ironických verzí jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Úprimne, Tour de doping som si užil o niečo viac, ale aj toto sa nepochybne vydarilo, obzvlášť keď bol Charles v redakcii anglánskeho moderátora na interview, alebo keď bola God save the Queen vo výťahu, alebo keď sa na kurte objavili...alebo v takmer každom momente, predsa len tenis sledujem ešte o niečo menej ale tá piata je tak symbolicky pre Angličanov tak trochu aj za ich včerajšiu noc vo Wembley, football Coming to Rome...si pustite Kaliho a Dosnívané...skvelá športová satira. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„My jsme věděli, že bere kokain. Jenomže v Anglii je neslušné na něco upozorňovat.“ Čekal jsem, že to bude opravdu hodně střelené, ale že až tak…Tvůrcům se podařilo na poli mystifikačního, „sportovního“ dokumentu stvořit něco, co svou originalitou, vtipem, politickou nekorektností, cynismem, nekompromisností a absurdnem zcela vybočuje z řady. Navíc, abyste se u filmu bavili, nemusíte o tenisu vědět zhola nic, a co jsem hodně ocenil já osobně je fakt, že k tomu nepotřebujete znát ani přítomné zpovídané či jejich představitele (na rovinu přiznávám, že jsem znal v podstatě jen „adoptivní sestru“, „nějakého kouzelníka“, „partnera pro orgie“ a samozřejmě „lorda velitele Noční hlídky“). K dokonalosti nechybělo moc…tedy, spíš mně osobně přebývalo (těch všemožných sexuálních narážek bylo místy až zbytečně moc a švédský kreslíř byl zcela navíc), proto končím na silných 4*. „Člověk by řekl, že hráč bude diskvalifikován, když souloží na kurtu víc než čtyři hodiny, ale v pravidlech o tom nic není. Co jsme měli dělat jiného, než se dívat?“ ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Fantastická necenzurovaná zhovadilost, u které jsem především v její první polovině xkrát málem měnil spodní textil, je opravdu zvláštní sledovat Kita Haringtona, kterého má člověk z nedávné doby v mysli ještě jako charakterního mladého velitele Noční hlídky a poté ho zde sleduje jako naprostého retarda. Oceňuju taky především ten dokumentární styl a komentáře reálných tenisových legend - všechno prostě zapadlo,tak jak mělo, ještě teď hodinu po závěrečných titulcích to ve mě cuká...................moje hodnocení = 10 z 10. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Název zní opravdu démonicky. Pravda je však taková, že se leda démonicky pobavíte. Opět skvělá ironie na krásný sport – tenis. Nejvíc mě dostávaly herecké výkony, kdy byly ty nesmysly pronášeny zcela vážně s kamennou tváří. Opět jsem ale bohužel zacítila trapnost – konkrétně linky s královnou. Líbilo se mi, stejně jako v Tour de doping, že si ze sebe umějí herci udělat srandu a nebojí se hrát i naprosté debílky. Jde vidět, že ke konci už se jedna z hereček moc neudržela a začala se usmívat. To se jí ale vůbec nedivím. Pronášet tyhle skvělé nesmysly s vážnou tváří chtělo obrovské sebezapření. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejspíš bych hodnotil maximálně, nebýt toho souložení. To mi přišlo zbytečné. Ale jinak je to výborná parodie o nejdelším zápase mezi nevypočitatelným adoptivním bratrem sester Williamsových a absolutně vypatlaným zázračným dítětem britského tenisu. Člověk až žasne nad tím, kolik lidí se k téhle šaškárně podařilo nalákat, ať už se jedná o tenisty nebo o herce. Nebylo by od věci, kdyby se HBO vrhlo i na další sporty. Třeba fotbal si o to vyloženě říká. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film bol inšpirovaný maratónskym mužským zápasom Isner – Mahut na Majstrovstvách Wimbledonu v roku 2010, ktorý je najdlhším tenisovým zápasom v histórii. Celkovo zápas trval 11 hodín, 5 minút. (Arsenal83)
  • Film popisující sedmidenní tenisový zápas byl natočen za pouhé 3 dny. (Nine)
  • Andy Samberg (Aaron Williams) jako kluk sice tenis hrál, ale kvůli přípravě na roli netrénoval ani jednou. Kit Harington (Charles Poole)si dopřál jen jednu lekci, a to den před začátkem natáčení. (Nine)

Reklama

Reklama