Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Úžasná miniséria životopisu najuznávanejšieho iluzionistu ma nielenže nesklamala ale veľmi prekvapila. Žiadne hluché miesta, vhodné aj pre slabších myslivcov ale jediné čo tu miestami chýba a v Prestige, Illusionist a now you see me nechýbalo je práca a chémia medzi postavami, tu to bolo dosť nepresvedčivé ale na to že to je miniseriál tak to pôsobí až veľmi filmovo, hlavne prvý diel, ten je takmer dokonalý a druhý diel je o trošku slabší. 1 diel (100%) 2 diel (86%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

stejně jako všechny životopisy je třeba i tenhle Houdiniho třeba brát trošku s rezervou,ale na druhou stranu je fakt,že tahle dvoudílná série mu vyloženě sluší.Edel stvořil dílko s minimem hluchých míst,které dokáže diváka vtáhnout a nepustit po téměř celou stopáž.Nemalý podíl na tom samozřejmě má i jako vždy výborný Adrian Brody...80% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Klasickej životopisnej filmek. Trochu mě rozhazovalo to časté přeskakování mezi obdobími a taky to rozdělení na dvě části. Taky některé moderní efekty jak z Kriminálky Las Vegas se tam moc nehodily. Ale dobově to je docela hezky udělany. Největší deviza tohoto filmu je samotnej Houdini a jeho skutečný život, u kterého se člověk nemá šanci začít nudit (teda až na tu jeho matku). Taky Adrien Brody ho vystihl docela dobře (i když ten má teda protáhlejší ksicht). Každopádně mě to bavilo, takže cajk... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Houdiniho život by vydal na desítky životopisných filmů a každý z nich by mohl být jiný. Tento příběh se ve své první polovině zabývá cestou Houdiniho na vrchol a v té druhé se trochu víc rozebírá jeho vztah se ženami (matkou a manželkou) a tvůrci věnují hodně prostoru Houdiniho odporu k okultistům/spiritistům. První část je zábavná, dynamicky pojmutá, ale nejde se moc do hloubky. Sledujeme spoustu Houdiniho triků a jeho drive, aby se z něj stal nejlepší iluzionista na světě. Druhá polovina už ukazuje, že to nebylo zadarmo a Houdiniho představí jako člověka, který se pohybuje na hraně mezi láskou a svými ambicemi. Bohužel z toho tvůrci zbytečně rychle přeskočili na zmiňovanou zášť vůči podvodníkům, kterou prohloubila ztráta blízké osoby. Trilogie by byla lepší volba. Příběh i tak funguje dobře, doba ve které se odehrává i téma je velmi atraktivní a věřím, že tvůrci spíš museli některé věci vynechat, než že by se záměrně odchylovali od skutečnosti. Brodymu role sedla, takže pro první seznámení s velkým umělcem Houdinim, to není vůbec špatná volba. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a nadšení, skutečně výtečný film, který ani v jedné části ani chvíli nenudí, je luxusně natočený (kamera, režie, atmosféra, výprava) a herecky je taky perfektní (samozřejmě hlavně Brody, ale extra zmínku si zaslouží i výtečná Kristen Connolly). Je to moderní, furt se tam něco děje, má to voiceovery (které podle mého každý film automaticky vylepšují) a vždy, když Houdini (podoba je neuvěřitelná) dělá nějaké velké číslo, byl jsem tak strašně napjatý a zaujatý, že jsem vlastně až nedýchal - to platí zejména u chytání kulky v první části a útěku z kazajky ve druhé. Scénář je naprosto výtečný a i když zápletka s Houdinim tajným agentem nepatří k nejlepším částem příběhu (nicméně to k tomu patří), po příchodu Doyla a jeho ženy přijde naopak jedna z nejzajímavějších částí. Famoso. Potvrzení toho, že Harry Houdini byl skutečně velmi zajímavou osobností. Znáte ten styl, kterým je natočený Sherlock? Tohle mi to hodně připomíná. 90%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)
  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno