Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

venison 

všechny recenze uživatele

Když se chytne produkce HBO nějakého tématu a pokud je to ke všemu životopis někoho velkého, tak už vím dopředu, že film musí být naprosto perfektní :-D Ačkoliv se jedná o příběh zasazen do nepříliš blízké minulosti, rozhodně moderním stylem natáčení netrpěl. Hoc pěkné „technické“ a zpomalené záběry. Adrien Brody se pro roli velkého únikáře vyloženě narodil. Pustila jsem si oba díly najednou a ani na vteřinu jsem se nenudila. Dobrá práce! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film je prezentován jako životopisný. Nezajímám se o život tohoto mága natolik, abych mohla posoudit jeho autentičnost, proto budu hodnotit pouze dojem, jakým na mne zapůsobil. Příběh měl spád, kouzelnické triky byly zajímavé a herecky působil charismatický Adrien Brody v hlavní roli věrohodně. Dost mi vadila stopáž natahovaná v druhé části zbytečnými spiritistickými seancemi a časté přemety v čase. Na jedno shlédnutí dobré. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se HBO chytne nějakého námětu, většinou to nemůže dopadnout špatně. No a Houdini zažil takový život, že by byla škoda o něm trošku nepovyprávět právě v kvalitě, kterou nám, divákům, zajistí právě a jen tento kanál. Dvoudílné rozdělení je pak naprosto na místě, protože momentů, které je potřeba odvyprávět, je opravdu požehnaně. No a jelikož Houdiniho život byl o jedné velké iluzi, ani tady se jich nezbavíte. Naopak. Režisér Uli Edel natočil nesmírně stylový a moderní film, který svými efekty někdy až moc přeháněl, ale i přesto mě nedokázal od samotného příběhu odtrhnout. Tři hodiny pak utekly jak voda. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

HBO umí dokumenty a životopisné filmy díla uchopit za správný konec. I v tomto případě je provedení více než zdařilé. Bohužel druhá část, kde se vše točí kolem mystiky není vůbec záživná. Nejvíce co mi zde vadí, je hlavně stopáž, klidně bych z toho udělal dvouhodinový celovečerák a byl by klid, takto stopáž monstrózně narostla a místy se vyskytují hluché pasáže. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a nadšení, skutečně výtečný film, který ani v jedné části ani chvíli nenudí, je luxusně natočený (kamera, režie, atmosféra, výprava) a herecky je taky perfektní (samozřejmě hlavně Brody, ale extra zmínku si zaslouží i výtečná Kristen Connolly). Je to moderní, furt se tam něco děje, má to voiceovery (které podle mého každý film automaticky vylepšují) a vždy, když Houdini (podoba je neuvěřitelná) dělá nějaké velké číslo, byl jsem tak strašně napjatý a zaujatý, že jsem vlastně až nedýchal - to platí zejména u chytání kulky v první části a útěku z kazajky ve druhé. Scénář je naprosto výtečný a i když zápletka s Houdinim tajným agentem nepatří k nejlepším částem příběhu (nicméně to k tomu patří), po příchodu Doyla a jeho ženy přijde naopak jedna z nejzajímavějších částí. Famoso. Potvrzení toho, že Harry Houdini byl skutečně velmi zajímavou osobností. Znáte ten styl, kterým je natočený Sherlock? Tohle mi to hodně připomíná. 90%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama