Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie s nedostatkem funkčního humoru, okázale nekonzistentní atmosférou a brutálně nesoudržným a nahodilým dějem. Je smutné, že čeští filmaři umí natočit komerční film na vysoké technické úrovni (v tomhle jsou dokonce akční scény, automobilové honičky a nindžové), ale dělá jim nehorázný problém naplnit ho smysluplným, nebo alespoň koherentním obsahem. Většina postav, situací, které prožívají, a motivů by se hodila spíš do depresivního dramatu, jiné jsou zas parodické a až bláznivé. Výsledek však není ani ryba, ani rak, nepobaví, nedojme, ani neposkytne příběh, který by byl příhodně k názvu filmu „jako ze života“, protože působí falešně, nepřirozeně a bezduše. Více v recenzi ZDE. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Akční představy obyčejného chlapa od rodiny jako vystřižené z jamese bonda se mi moc líbily. Přesně tak si představuji fantazii mužů. Samozřejmě musím pochválit jako vždy perfektní Simonu Stašovou a také jsem se až podivila kolik lidí chodí na české filmy. Něco podobného mi na české scéně opravdu chybělo. Nemyslím si ovšem, že by čtyřicátníci byli doslova cílovkou, protože já osobně jsem se bavila královsky. P.S.Vyrušení mladých při dupání Simonou Stašovou bylo geniální :-D. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Měl to být předpokládám "Muž z Acapulca se sociálním podtextem". Stárnoucí fotřík, který pořád žije v tom, že je velkej borec a dává to každýmu najevo. Zatím je to jen pupkatej policajt, co zachránil jednou staré paní psa a to bylo jeho 15 minut slávy. Jinak sedí doma, pije piva sleduje jak vedle něj v křesle stárne a odkvétá jeho žena. Má tři dcery a žádné z nich se v životě moc nedaří. Utíká do snů, kde se stává agentem 007 a likviduje padouchy, sám obletován ženami. Námět dobrý, provedení zůstalo na půl cesty. Ne všechno lze zdaleka zatratit, ale chtělo to si s tím dát víc práce, přehodnotit některé scény, jiné naopak propracovat. Je to nedotažené a jako celek trošku nudné. Herecký ansámbl mohl zahrát mnohem mnohem víc, kdyby bylo co, tvůrci zkrátka nevyužili potenciál dobrého nápadu. Ta bondovská linka je většinou úplně mimo mísu... 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Česká scéna má problém mít humor, mít příběh a mít něco, co najdete v každém druhém zahraničním filmu. Samo sebou najdou se výjimky. Ale je jich ukrutně málo. A Život je život mezi ně nepatří. Otřepané téma nevěry, láska a těhotenství. Ondřej Vetchý hraje skvěle. On takovéhle postavy umí a jeho charakter, který se ve volných chvílích převtěluje do Jamese Bonda beru. Ovšem já jsem se rozhodl na film koukat kvůli scéně u stolu, kterou jsem viděl vytrženou z kontextu. Líbilo se mi, že tam je docela humor a že tam bude Tereza Voříšková. Začínám si myslet, že ať se podívám na jakýkoli film s Terkou, tak tam moc není. V tomhle případě, ale scéna u stolu rozhodně neodpovídá zbytku filmu. Nesmál jsem se a film mě ve výsledku mockrát nepobavil. Příběh si pak asi užije někdo jiný než já, který očekávám něco smysluplnějšího. Ale inspirace Mužem z Acapulca tam je. (40 %) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama