Reklama

Reklama

Králova dcera

  • USA The King's Daughter (více)
Trailer 1

Pátrání po nesmrtelnosti krále Ludvíka XIV. (Pierce Brosnan) vede k tomu, že zajme a ukradne životní sílu mořské panny. Když to zjistí jeho rebelská dcera Marie-Joséphe (Kaya Scodelario), rozhodne se celou situaci osudově zkomplikovat. (Canal+ Action)

Recenze (31)

Merotren 

všechny recenze uživatele

A tohle že bylo 7 let uloženo ve skladu? Docela chápu, že to tam vůbec někdo odkládal, ale už nechápu, že měl někdo potřebu to teď vytahovat. Film, do kterého Čína nasypala 20 mega, což je největší investice, kterou kdy země poskytla filmu, který nebyl jimi produkován, a výsledek je tohle. Hnusná, nudná splácanina, která má sice přiměřenou stopáž, ale i tak má potřebu běžet tak rychle do konce, že prakticky nemá co vyprávět a vy vůbec nevíte, co se tam děje nebo co je cílem a o co komu jde. A ani se nebudu zmiňovat o směšně vypadajícím Brosnanovi, pořád to nemůžu dostat z hlavy. 3,5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

The King´s Daughter" v podstate môžem ohodnotiť iba slovom okey. Nie je to nejako extra zaujímavé, nemá to viac-menej čím prekvapiť a viete odhadnúť asi všetko čo sa počas tohto príbehu stane. Už len fakt, že to všetko začíname otváraním knižky veľmi jasne udáva tón, ktorým to pôjde. Čo je pre mňa na filme dobré je hudba a výprava. Myslím si, že do éry to pasuje a vyzerá to pekne. Okrem toho musím povedať, že tento Versailles je absolútne nádherný. Nebol som tam, no pôsobí to na mňa až moc nádherne. Efekty sú v pohode, no miestami je zase ťažké sledovať túto morskú pannu a nejako to brať seriózne. Vieme, že sa pozeráme na triky. Na druhú stranu ten dizajn je trošku iný ako sme mali možnosť zatiaľ morské panny vidieť. Takže uznám tvorcom to. Čo sa ale postáv a príbehu týka, neprekvapí to v absolútne ničom. Viete presne čo sa bude diať. Sú tu jasní hrdinovia... sú tu jasní zloduchovia... rovnako dialógy sú niekedy mimoriadne trápne. Ale vo výsledku sa dokážem na to pozrieť a povedať, že ma to neotrávilo alebo neunudilo na smrrť. V podstate... okey film. Hodnotenie: C+ ()

Marze

všechny recenze uživatele

Barevny francouzsky bombon, ktery nema zadnou napln. Je to zmatek s klikaticim se pribehem, ktery se nepodarilo odstranit ani postprodukci. Postavy jsou magicke, ale herci dost prehravaji. Na nanosekundy zajimave okamziky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmové strihy dokážu zázraky. Z Versailles na miesto pri mori, kde sa film končí, je to najmenej 200 km, navyše sa to točilo v Austrálii, ta to je cez pol zemegule, no ale naši hrdinovia sú tam co by dup. Roky bol film v šuflíku a mohol tam pokojne ostať aj dodnes. Okrem toho, že si tu Kaya zázrakom narazila manžela, nič extra. Film má veľké mená a drahé efekty, napriek tomu pôsobí lacno ako Matovičova bokombrada. No a Pierce Brosnan mal síce vyzerať ako "kráľ Slnko" Ľudovít XIV., lenže štýlom skôr pôsobil ako Bon Jovi s roztrhanou košeľou. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Doslovná absurdná rozprávočka, kde v 94 minútach stihnú všetko, takže sa s ničím veľmi nepárajú a idú bez cavykov krok skok krok k očakávaným cieľom. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nezáživná polopohádka,která má papírově fajn obsazení,ale víc nic.Určitě to moc chtělo být akční či dobrodružné,ale bohužel mám v rámci těchto žánrů úplně jiné představy...20% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Co to jako má být za štítky k žánru: Fantasy/akční? Co ti distributoři hulí? Kdyby to od začátku bylo všude prezentované jako šlaďoučká červeňoučká knihovniška pro holšišky v pubertě, prostě romanťoučká pohádčička štrašně ale štrašně šladoučká, tak k tomu tak předem přistupuju a nebudu tak vytočený. Když ale někdo napíše akční/ fantasy, tak čekám akční fantasy a ne snobárnu ala Pýcha a předsudek akorát s mořskou pannou. Neskutečný opruz. Jedna hvězda za výpravu. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro desetileté fanynky mořské víly Ariel...Ve všech ostatních ohledech neukotvený bizár, kam zabloudila řada slavných hereckých jmen a zámek ve Versailles... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nevím, co přesně je na tom špatně, ale asi úplně všechno. Jednu hvězdu dám za Kayu Scodelario ale celkem jsem se nudil a hrál si s telefonem...20% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

S oznacenim tohto filmu ako akcny,to by som o tom fakt porozmyslal,kedze nejakej akcii je tu hrozne malo,skor je to nuda,nuda a zase nuda,az v zaverecnych minutach sa to ako tak pohne a ozije,herecke obsadenie je sice kvalitne,ale u mna to nezmeni nic na tom,ze dam dve hviezdy...:-) ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Bizarní pohádkové fantasy studia Disney odehrávající se na dvoře krále Ludvíka XIV. který se po pokusu o atentát uvědomil svou smrtelnost, a tak z mořský vod nechal unést mořskou pannu, s úmyslem z ní získat životní sílu. Ale udělal chybu, že si do svého zámku ve Versailles nechal nastěhovat svou nemanželskou dceru. Zbytek už musí být každému jasný. A to se ještě dle správné pohádkové šablony musí ona dcerka z jasně pochopitelných důvodů vdát za někoho, koho nemá ráda. Pierce Brosnan po LGBT…  filmové příšernosti ve spojení s BLM o Popelce opět v roli vládce, kde onen kodex LGBT… a BLM samozřejmě vynechán není. Scénář byl zpracován na základě knižní předlohy pod názvem „Měsíc a slunce´ literární autorky Vonda N. McIntyreové, jako obvykle liberálně patřičně upravené. Výprava je úžasná, ale i tak by mohly být prostory zahrady zámku Versailles a prostory zámku využity daleko více. Na kostýmní film není co vytknout. Co se týče dějového aspektu se smyslem pro dobrodružství, romanci a pohádkovou přitažlivost, jedná se o jeden ohromný nezáživný chaos v celém svém spektru pojetí. Dějová linka je sice pevně daná, ale příběh jako takový nevyužívá pevná místa dějové zápletky v rámci dramatizace a hlavně postav, které tak spíše vyvolávají dojem čiré náhodnosti. Už samotný Ludvík XIV. Ještě nikdy snad neměl tak nejednoznačný charakter. A takhle je to se všemi. Že bude mořská panna vyobrazena v CGI nijak nepřekvapí, jen kdyby to tak moc nebylo vidět. Spousta věcí nedovysvětlených, spousta dějových odboček nedokončených, zkrátka nic, co by mohlo po divácké stránce zaujmout. Ale hlavně že se na dvoře Ludvíka XIV procházejí lidé z Afriky a ve společenském sále zámku se musejí líbat dvě lesby. Zkrátka a dobře, práce kvapná, málo platná. Film byl v kinech uveden se zpožděním kvůli covidové krizi, ale po shlédnutí nelze nic jiného uvést, než že měl zůstat tam, kde byl. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a predpovedateľná rozprávka, ktorá hojne využíva stokrát spracované a videné prvky. Jedno pozretie na nedeľné popoludnie. P. Brosnan v roli Kráľa Slnka bol pomerne predvídateľný (prekvapivá voľba). P.S.: Kaya Scodelario žiari vo všetkých šatách. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kýč co dojme a pobaví ... a pro mě až "artový" snímek ... každý záběr totiž na Kayu Scodelario mi přímo vyrážel dech a já se topil v její přirozené divoké kráse ... zároveň pak při každém záběru na Pierce Brosnana jsem si říkal jaký je to "krásný" chlap a sakra ... dyť je mu už skoro sedmdesát a má hřívu, že by mu princ Krasoň záviděl ... no, jak tohle dokázali ... neuvěřitelný ... všichni tam měli až moc vlasů a krásné účesy ... barevný a patetický kýč ... ale sledování bylo relax jak mořská koupel ... se povedlo ... toto ... ()

Reklama

Reklama