Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vedieť dobre variť je na nezaplatenie, avšak všetko má svoje hranice a nič sa nemá preháňať. Čo sa mňa týka, do reštaurácie šéfkuchára Jonesa by som určite neišiel, pretože by som sa tam moc nenajedol. Na tanieri to vyzeralo pekne, ale tie porcie... no ako pre vrabca, možno ešte menej. A cena za tie jednohubky asi tiež nebola nejak priaznivá. Samotné varenie a tá urputná snaha niečo v gastronómii dokázať tu boli vykreslené zaujímavo a s patričným napätím, čo považujem za najväčšie plus tohto snímku. Filmu by som asi najviac vytkol totálne uletené dialógy a hlášky, ktoré sa síce chceli tváriť múdro, ale v skutočnosti sa jednalo len o hlúpy nezmysel, napríklad ...chcem variť tak dobre, až ľudia prestanú jesť... a pod. Suma sumárum, príjemne a šikovne natočený snímok, ktorý však pod povrchom neskrýva nič, čo by stálo za zapamätanie. 60/100 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejprve se tvůrčí tým snaží navodit atmosféru Hell´s Kitchen a z Coopera dělat Ramseyho (házení talířů, řvaní na personál jako při vojenským výcviku a tak), aby jej poté uprostřed největšího masakru nechal v klidu odejít ven na pokec, v úplně stejném klidu sledován kuchařem, který jej měl zastupovat na výdeji. Tohle by v profi kuchyni asi těžko prošlo. Scénář je vůbec spíše polotovar, než prvotřídní gurmánský štych, díky čemuž mě už v polovině přešla chuť zjišťovat, jaký dramatický chod bude následovat. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem se bál toho jídelního snobství. A jelikož žrádlo mám poměrně rád, byl jsem následně docela zklamán. Až na pár chodů jsem měl pocit, že nic z toho by nepolechtalo mé chuťové žlázy tak, jak bych si přál. A to se přitom Bradley Cooper, a nejen on, fakt docela snažil. Nezbývá tedy nic jiného, než naladit na podobnou notu s o rok mladším filmem Šéf, kde bych jim sežral všechno, na co se čočka kamery podívala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa super, ale ja viem, kto je Gordon Ramsay, 5 rokov som študoval potravinársky priemysel, mám rád filmy o varení, mám rád jedlo, relatívne detailne poznám suroviny a s chuťou varím. Po Favreauovom Chefovi ďalší parádny kulinársky zárez. Ale rozhodne nie taký pohodičkový. Adam Jones je hajzel, s ktorým sa väčšinu času nedá vydržať a tak, keď sa občas nezachová ako arogantná sviňa, je to vskutku dojemné a krásne (záver, narodeninová oslava, hotelová izba). Scény varenia a nákupu surovín nádherne poetické a „potravinárske“. Avšak opäť: možno len pre človeka, ktorý sa neuspokojí na večeru s mrazenou pizzou. Apropo, pizza, hamburgery a spol. Autori filmy potvrdzujú teóriu, že najlepší kuchári sveta nemajú absolútne žiadny problém s podobnými jedlami. To majú len blbci a snobi, ktorí tomu nerozumejú. Naopak, majú ich svojím spôsobom veľmi radi a vážia si ich. No musia byť urobené dobre, to je základ. Nikde, nikde, opakujem NIKDE nie je napísané, že poctivý hamburger je menej, ako marinované ustrice s hľuzovkovým pyré. Takisto postavy super. Evidentne sa dosť strihalo. Adam dlho dáva dokopy tím a nakoniec sú to len nepodstatní štatisti. Ale nikto sa nestratil, každý má svoje miesto a svoj zmysel v príbehu, od Omara Sy, cez talentovanú kuchárku Siennu Miller až po diplomatického šéfa v skvelom slušnom podaní Daniela Brühla. Koniec so spoločnou večerou geniálny. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Poměrně nesympatický Adam Jones, který se honí za dokonalostí svých jídel. No možná z toho bude něco zajímavého, ale pro mě se tak nestalo. Hrozně mi zde chyběla bližší seznámení s jakoukoli postavou. Proč je Adam Jones tak neskutečně vyšinutej, kvůli drogové minulosti, kvůli tomu co se stalo v Paříži, což vlastně pořádně nevíme, nebo kvůli úplně něčemu jinému, nebo si to snad rozdával s Danielem Brühlem, to jsem také moc nepobral?!? I se zbytkem postav se scénáristi neobtěžovali blíž představit. Např. proč "protivník" Jonese roztřískal svojí restauraci, jen díky dobré recenzi Umy Thurman, vždyť nešlo ani o Micheliny. To mi hlava nebere. Pro mě fakt za dvě! Začínám ztrácet víru v kuchařské filmy viz Chef s Jonem Favreau... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Snímku je možno nájsť aj pod označením Untitled John Wells Project, The Chef či Adam Jones. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama