Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Hustá ruská variace na Krásku a zvíře... Nebýt slabší prostřední části, bylo to za plnou palbu...Trikově a zpracováním od amíků ale žádný rozdíl, klobouček... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Krásné 4*, tleskám ve stoje a děkuji ruskému filmu, že mi konečně vysvětlil, proč sakra jako chce drak princeznu a co mu jako zvířeti vůbec záleží, co vlastně sežere! Nic, co by mi to líp vysvětlilo jsem zatím neviděl. K filmu. Hrozně sympatické postavy. Hrozně dobře udělaný příběh. Já ztroskotal těžce na českém dabingu. Nechápu, dabéři, kteří toho maj tolik za sebou (Rýmský, ....) a stejně to dabovali, jako by to bylo... já nevím... asijské divadlo... to ale není chyba filmu, jen jsem prostě neměl na to, dát si to v ruštině. Fakt nadšení. Jasně, lovestory jak blázen, ale moc pěkně udělané. Motivy, stíno-loutkové divadlo.... ne, seru na to, dávám 5. Je to v rámci žánru (!!) pro mě pecka a byť bych našel hromadu věcí, co by bylo nutno vytknout, jde to nahoru. Ten film na mě prostě takto působil. Takže sorry, jestli někoho urazím. 5* ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Variace na Pannu a Netvora, ale krásně barevné, poetické provedení. Navrch plné romantiky a slovanské mytologie, no a viděl jsem to v ruštině, takže nemohu jít pod 4..líbilo se mi to velice velmi, akorát snad jen hlavní ženská role mohla být hezčí, ale to bude subjektivní.. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není z Hollywooodu, to docela uspělo...Sice třeba na Pána prestenů nebo Hobita to nestačí ani omylem, ale třeba Eragon, kde je taky drak byl mnohem horší...Opravdu je to celkem podobné Twilligt, akorát místo upírů a vlkodlaků je tu drak/člověk (CGI celkem slušné). Bohužel skoro celý film je na scéně jen ústřední dvojice, takže je to spíš taková romantika, než fantasy, ale mě to moc nevadilo. Docela mě zaráží červené hodnocení, asi je to tím, že to není imperialistický výtvor :-). Klasický happyend tu není, je tu takový ruský happyend...70% ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Příběh je zpočátku dobrý horor, ale najednou to vezme obrat o 180 stupňů a stane se z toho přeslazená limonáda připomínající Krásku a zvíře. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Film určený především pro ženy. Dlouho jsem tak milé a odlehčené fantasy neviděla a musím přiznat, že jsem naprosto spokojená. Chápu, že mužské publikum to neosloví a to z mnoha důvodů, tím prvním je, že jsou po celou dobu nuceni dívat se na obnažený hrudník pohledného Rusa. Další důvod, že se to vlastně skoro vůbec netočí kolem dráčků. Nenajdeme zde vysvětlení odkud se vzali a kdo byl onen velký drak, v jehož ostatcích si vytvořili cikánskou osadu. Místo toho dostaneme hezky naservírovanou love story. Aneb do p*dele s logikou, hlavně že je tam láska! ()

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Česká televizie zničila Vánoce, jsem se rozhodl zkusit tento ruský klenot. Vždyť to nemá tak špatné hodnocení a Mrazík je celkem fajn, tak i tohle mělo celkem potenciál. Navíc kdo nemá rád draky, že jo? Jenže tady končí všechna sranda, moje naděje vzaly za své hned po úvodní scéně, která vypadala jako z nějakého hodně nepovedeného hororu. Zbytek filmu byl vykrádačkou Modré laguny (drak a Mirka dovádějí v moři), Krásky a zvíře (Mirka poznává draka)a Robinsona Crusoa (rak a Mirka si zařizují bejvák v dračí lebce), přičemž drak Armán celou dobu čuměl jak chleba z tašky, a pokud mu nekoukala prdel, tak aspoň všude pobíhal polonahej. A i tento ruský teen pohádkový fantasy megafilm se může pochlubit stejnými přednostmi jako naše letošní pohádky. Ať děláte, co děláte, čas se prostě jako by zastavil, navíc to prostě nemohli smrsknout do 90 minut a nazdar. Ne, tohle je 110 minut kvalitní nudy pro celou rodinu, kterou oceníte pouze v případě, že si na začátku hodíte dvaciáše a vzbudíte se až na konci. Nebo zítra. Nebo nikdy. Ovšem když už to infinitvní vlečení se času vydržíte až do konce, kdy máte okousané nehty i na nohou člověka vedle vás, tak vás na samotném konci dorazí nějaká Máša s naprosto příšernou písničkou. Dávám hvězdu za tu lemuří potvoru a druhou za toho draka, alespoň digitálně se to povedlo. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám romantická pohádka, rusové mě příjemně překvapili. Triky mě příjemně překvapily, vizuál pohádky - bílá rudá a černá, krása. Na herce se pěkně kouká, na draka taky, většinu filmu tvoří vlastně jen romantické drama mezi dvěma herci a snová krajina z dračích kostí. Z letošních vánočních pohádek jedna z lepších. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvacující vizuál, krásné kostýmy, skvělá výprava a dech beroucí hudba. Sympatičtí herci a vcelku ucházející příběh. Na rozdíl od Twilight ságy je příběh laděný mnohem více poeticky a v pohádkové rovině. Díky tomu je celková sladkobolnost mnohem přijatelnější. Chemie mezi dcerou knížete a dračím hybridem funguje dobře. Vzhledem k mé slabosti pro draky nemohu dát jinak než plný počet, byť jako mužský se mi více líbil bohatýr Igor. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tak kýčovité až je to zábavné. Ta ruština má něco do sebe. Je to úderný jazyk. Drsný a znělý. Pro tohle prostředí se hodil. A taky přiznávám, že hlavní představitelka se mi moc líbila. Byla taková roztomilá - k sežrání ... ale to bych musel být měňavec ten Drakon či co ... óóón ten Drakon ... ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

"DIVOCE PLYNE ŘEKA, NIKOHO NEUŠETŘÍ. NEVĚSTA ŽENICHA ČEKÁ, SVŮJ OSUD POPATŘÍ. V BÍLÉM JE OBLEČENÁ, JAK BY RUBÁŠ VZALA SI, V TICHOSTI ODSOUZENÁ, SVATEBNÍ ZVON UŽ HALASÍ. JE JEN TVÁ, JE JEN TVÁ, PŘILEŤ SEM, UŽ TĚ ČEKÁ! NAVŽDY TVÁ, UBOHÁ, PANNA MLADÁ!" tak jsem viděl vítěznou pohádku letošních vánoc. A nebylo to český, a to je trapný. A hle, čeští tvůrci, ono to jde, udělat neco pěknýho, bez debilních postav a dialogů!! Můžete mě říct, proč se vám to lautr nedaří?? Jo, tenhle film je těžká natahovaná romanťárna, ale tak nějak střízlivě natočená, i když jde o pohádku, s krásným vizuálem, čekal jsem bitku a odhalení tajemství vnuka drakobijce, ale vše bylo jinak a film příjemně uběhl. Silnější tři dračí květy. ()

slavista27 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem na tenhle film koukal s otevřenou pusou. Po vizuální stránce fantastická podívaná. Příběh mi chvílemi malinko unikal, ale i tak to byl pro mě výjimečný zážitek. Hodnotím jen velmi těsně pod pět hvězd. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Variace na Krásku a zvíře, dělaná spíš pro dámské publikum. Slibný začátek, poněkud twilightový střed (bohužel nejdelší) a slušné finále. K tomu pěkné prostředí a slušné triky. Potíž jsem měl bohužel s tím prostředkem alá Modrá laguna, který mě místy dost nudil, ale trikové a akční scény to docela zachraňovaly a můj celkový dojem je, že jsem viděl pěkně udělanou fantasy pohádku, která vlastně není vůbec k zahození. Rozhodně je to lepší než cokoliv našeho za mnoho let (čestná výjimka Jiří Strach). ()

burton 

všechny recenze uživatele

Skvostná pohádka. Skvělá výprava a muzika. Vtipné a něžné využití stínového divadla pro vypravěčovy vstupy, které je použito i na krásné titulky provedené v azbuce, což mi udělalo radost,. Co se týká anotace výše, je vedle, jak ta jedle. Trošku bojlerů: drak není zlý, je to komplikovaný tvor s obrovskou vnitřní silou a odhodláním. Na hradě? No dobrá, byl to "Drakův hrad", ale nic s věžičkama nečekejte. A v kleci....ano, v kleci, jestliže klec není jen ta mřížovaná svařená věc. Takže, jestli chcete krásnou pohádku, být přimražení u obrazovky, ani nedutat a nechat se unést drakem, udělejte to, podívejte se! ()

annes 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka na dobrou noc. Škoda že nezkrátily některé pasáže(hlavně uprostřed;-)), jinak by to bylo jednoznačně lepší. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Je to drak´ zní v originále pohádková fantasy v produkci Ruska, jenž se jedná o filmovou úpravu románu Sergeje a Mariny Dyachenko ´Rituál´. Původní děj scénáristé přenesli do „slovanské fantasy“, čímž se například původní hlavní hrdinka Utah přejmenovala na Miroslavu, ale jinak se předloze věrně drželi. Alespoň pro české diváky však celý koncept děje vyznívá poněkud povědomě. Kromě dračího příběhu, který je po filmové stránce stále ještě vyhledávaným artiklem, je hlavní myšlenka velice podobná klasické pohádce ´Kráska a zvíře´. Jen se děj neodehrává na zpustošeném temné hradě, ale na dračím ostrůvku, čímž zase z toho tímto vlivem jakoby také vyznívala inspirace ze snímku ´Modrá laguna´. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že se má snad i jednat o ledabylou ruskou napodobeninu amerického snímku známého pod českým názvem ´Stmívání´, ale to nechť si nakonec každý divák posoudí sám. Pohádkový romantický kabát je hlavní devizou příběhu a kdo předem neodhadne závěr, jakoby snad pohádky ani neznal. Po vizuální stránce je to však nádhera. Možná to ani nepřipadá, ale údajně je snímek z 85% tvořen počítačovou grafikou. Že to ani není poznat? Tím víc se jedná o dokonalou práci tvůrců. Přesto se snímek jako celek spíše řadí k lepšímu průměru. Místy vyznívá až moc zbytečně natahovaně, tudíž bez patřičného dějového vývoje až nudně. Ona dívka svou pubertální výřečností také moc přitažlivosti k sobě nezadá. Dějově vlastně není ani o co stát. Drak unese z nějakého severského města dívku na dračí ostrov, kde se setká s nějakým mladíkem podivně se chovajícím a divák jen sleduje co se z toho vyvrbí. Vyhledávaným filmovým artiklem se tohle nestane, ale za zhlédnutí určitě stojí. Jsou daleko horší dračí snímky. ()

Reklama

Reklama