Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

No narozdíl od většinového názoru, že film je scénáristicky nedotažený, že tu velké hvězdy provádějí akorát plácání jater a tvůrci filmu by si nezasloužili nejmíň rok hamburgera jsem toho názoru, že jsem právě shlédl naopak docela dějově namakaný film, postavený právě především na výkonech všech zúčastněných. Julia Roberts mi tu vyráží dech jednak svou vizáží (jelikož nevypadá na skutečných 48, ale spíše na čerstvou šedesátnici) a jednak svým celkově skvěle zvládnutým emočním vystoupením zdrcené matky, jež bojuje se ztrátou své jediné dcery. Chiwetel Ejiofor tu zase v rámci své role urputného vyšetřovatele s osobními citovými závazky vůči hlavní postižené předvádí podle mě vrcholný výkon své dosavadní herecké kariéry. To, že samotný konec už je možná lehce přitažený za vlasy a osobně bych ho nechal více vyšumět do ztracena, neubírá celkově dobrému dojmu z filmu a musím tedy potvrdit bez výčitek svědomí, že jsem po dlouhé době viděl krutý thriller, který si nebere servítky z nikoho a ničeho. Celkově je myšlenka filmu velice zajímavá a námět neokoukaný.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ty bláho - dvě hodiny koukám na Julii Roberts, která se změnila v Mickey Mouse, na chlapa, který 13 let miluje jednu babu a ona jeho, a on ji nedokáže pozvat na rande, a na případ, který je víc o trestu než o vině, takže ten konec je očekávatelný. Zvláště když zjistíme, že film jen klame tělem a dvě časové roviny jsou zde jen aby zmátly pozornost a příběh vypadal víc cool. Ta zápletka, vlastně ani ne zápletka, ta malá zašmodrchanina, na dvouhodinový film nestačí, tož je nutno diváka neustále otupovat - pomalým tempem vyprávění, zbytečnými náznaky, jež nikam nevedou, zkrátka, jen aby si divák nevšiml té povrchnosti, těch nepropracovaných charakterů, strachu říct víc o fungování kriminálního oddělení... A s těma očima jsem to taky nějak nepochopil. Vlastně postavy se nikam nevyvinuly, a ten konec - jen se pokývalo hlavou, jo jo, a hotovo. Přišlo mi to i herecky chvílemi zbytečně hysterické a přepjaté. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou mi neskúšajte tvrdiť, že ste dopredu celý príbeh vedeli odhadnúť. Možno v prípade, že ste videli originálny film (ktorý je nepoznám). Pre mňa to bolo zaujímavé sledovať, len občas ma rušili niektoré flashbacky. Myslím si, že keby film takto neskákal, tak by ma to chytilo viac. Ale teraz k pozitívam. Julia Roberts, Nicole Kdiman a Chiwetel Ejiofor sú v tomto filme vynikajúci. Sú dobrou trojicou na riešenie prípadu. A plus trošku pomáha aj dobrý Dean Norris. Scénka, kde Jess plače nad svojou dcérou mi skutočne vohnala slzy do očí a to napriek tomu, že časť z nej už sme mali možnosť vidieť aj v traileri. Rovnako vynikajúca je aj scénka výsluchu mladého Marzina, ktorá skutočne má v sebe skvelú dávku vynaliezavosti ale aj napätia. Plus Alfred Molina ako Morales... povedzme si, že to čo má vo svojom priezvisku mu chýba najviac. Záver je vskutku prekvapivý vo filme sú skvelé zvraty a veľmi dobre vyprofilované postavy. A jednanie každého je absolútne pochopiteľné. Plus okrem iného ešte aj výborne stvárnený pocit viny. Ostal som prekvapený, že film mal trošku iný smer ako som čakal, no na druhú stranu je to len dobre. "The Secret In Their Eyes" je podľa mňa dobrou filmovou voľbou na túto zimu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)

Reklama

Reklama