Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono jde z našeho pohledu zdánlivě o houby, ale Američané jsou na službu vlasti citliví a pokud se u politika prokáže, že to flákal, nebo že se vojně vyhýbal, znamená to pro dotyčného konec v politice. Jenže Mary Mapes a její tým si vyšlápli na toho nejvýše postaveného a to je téměř vždy boj proti větrným mlýnům. Nemůžu se vyhnout srovnání se Spotlight a řekl bych, že co chybělo oscarovému vítězi na melodramatičnosti, to tady přebývalo. Ale jinak je Truth precizním novinářským dramatem s neotřelým motivem, které ne že by přinášelo do podobně laděných filmů něco vyloženě nového, ale svým uchopením působí celkem neotřele. Plusem jsou samozřejmě herci, kdy celý novinářský tým pod taktovkou Cate Blanchett hraje jak o život a jsem přesvědčen o tom, že Redford by měl seknout s filmem a jít hlásit zprávy. Vanderbitt k několika výborným scenářům přidal i výbornou režii, tak snad v tom bude pokračovat. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je tak skvělý herec, že prostě jen hltáte každou vteřinu, kdy je na plátně. Není zde tolik, jak byste si přáli, ale Cate Blanchett mě překvapila neskutečně civilním a přesto procítěným výkonem, který mě bavil. Ona na sebe strhává pozornost a dává tak vyniknout příběhu jedné ženy, která se jen snažila odhalit něco, o čem si myslela, že je pravda. Svět se za to odmění, to je jasné. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stoupenec jakéhokoliv politického proudu natolik aktivní, že byste dobrovolně pomáhali při volební kampani, nebo smyslů zbaveni jásáte a pozastavujete všechno a všechny ve chvíli, kdy se na pódiu objeví nějaký politik či dokonce prožíváte stavy extáze, když nějaký politik navštíví vaši ulici nebo práci, je to film pro vás, rovnou tomu napalte ***** - určený pro diváctvo USA, kde se mohou zbláznit z toho jestli nějaký politik byl nebo nebyl na vojně a že kecá v rámci vzájemné očerňovací kampaně mezi politický rivaly. --- Pokud je vám ale úplně u zadku, jestli vám u metra rozdává cetky nějaký politik, nebo jestli prostě nad hordami (snad) placených řvounů na veřejných mítincích kroutíte hlavou a nepřekvapuje vás, že politici lžou, protože jsou to prostě politici, klidně filmu napalte odpad, protože ve výsledku je to film o tom, kterak semlelo redakční tým vydání zprávy o něčem, co nikoho nezajímá. Ty záběry diváků, kterak sledují televizi a hltají "pravdu", mi připomnělo jen jedno: Psychožábu. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle není film o nějaké určité historické pravdě, ale spíše o (doufejme) nezničitelné vůli k jejímu hledání, což s sebou čas od času nese riziko pořádného kopance mezi nohy - ať už více či méně opravněného. Méně orientované na instrumentální stránku věci než striktně procedurální Spotlight, naopak více pracujicí s emocemi a charaktery. Blanchett úchvatná, Redford ve svém živlu. 9/10! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)

Reklama

Reklama