Reklama

Reklama

Back Beat

(seriál)
Dokumentární / Hudební
Česko, 2015, 5 h 38 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Back Beat je série nejen hudebních dokumentů (13 x 26´) o umělcích a skupinách, kteří od doby svého vzniku stále hrají a i v 10. letech 21. století mají světu co říct. Zaměřuje se na umělce, kteří ve své době formovali nejen hudební, ale i politický a společenský život. Série dokumentů je poctou celé rockové hudební scéně. Prozatím jsme pracovali s umělci jako Johny Winter, Jethro Tull, Eric Burdon, Donovan, Pretty Things, Herman's Hermits, Canned Heat, Uriah Heep, Ten Year After, Yardbirds, John Mayall, Iron Butterfly, Nazareth, Wishbone Ash, Mother's Finest, Osibisa, Vanilla Fudge a dalšími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokument o nesmrtelné muzice některých nesmrtelných skupin - působící značně amatérsky svým zpracováním. Čtený komentář je čten jakoby v rychlosti, čtoucí navíc kouká kamsi do obrazovky s textem mimo kameru což působí stejně divně jakoby telvizní hlasatelka nekoukala přímo na vás, ale kamsi za vás přes vaše rameno. Dokument provází klipy resp. jejich kratičké sekvence s dobovou hudbou. Celé by to šlo asi pojmout výrazně lépe. Co zaujme je celkem zajímavě zpracovaná úvodní animace s názvy slavných skupin. * * ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen nekolík dílů, zádný z nich by mě k muzice dotyčných skupin nedokázal přivést. Pretty Things mám rád z doby jejich rythm and bluesové éry (Roadrunner atd. po Can't Stand the Pain či Midnght to Six Man), jejich "psychedelické S.F. Sorrow považuji za jedno z nejlepších rockových alb. Vanilla Fudge vyzněla trochu lépe, Yardbirds trochu hůře; každopádně jsem neměl po těchto těžkopádných dokumentech chuť si něco od zmíněných kapel pustit. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé díly: 1) Woodstock, 2) Eric Burdon And The Animals, 3) Mersey Beat, 4) Jethro Tull, 5) Uriah Heep, 6) The Pretty Things, 7) The Yardbirds, 8) John Mayall, 9) Nazareth, 10) Black Beat: Osibisa a Mother's Finest, 11) Slade, 12) Smokie, 13) Vanilla Fudge. Každý by si zasloužil minimálně dvojnásobnou stopáž - ale díky i za necelé půlhodinovky, ve kterých se ve stručnosti (jinak to totiž nejde) připomene celá kariéra skupiny, popř. jednotlivce, a to především prostřednictvím současných, z odstupu podaných vzpomínek hlavních účastníků. Do jisté míry je i možné díky krátkým ukázkám posoudit, jestli v současné podobě jejich hudby zůstalo aspoň trochu drajvu z dob největší slávy. A většinou to nevypadá (s přihlédnutím k tomu, že někdejší hvězdy nebo dokonce superhvězdy mají dnes status pracujících důchodců) úplně nejhůř. Na vzpomínajících je vidět, že rockovou muziku mají upřímně rádi a že by si přáli umřít v ideálním případě přímo na podiu. Největší sympaťáci? Pro mě osobně Uriah Heep a Slade. Ale i ze všech ostatních je cítit obrovská vstřícnost, ochota a pokora lidí, kteří opravdu něco dokázali - žádná namachrovanost typická pro mnohé rychlokvašky, na které si za pár let nikdo nevzpomene. ()

sitans 

všechny recenze uživatele

Dokument bez pořádného komentáře, divné. To vyprávění staříků jaksi nestačí, aby si divák udělal ucelený obraz o těchto skupinách a době. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Jednak toho prostoru jednotlivé kapely dostaly málo a na spoustu dalších se nedostalo vůbec.Preferoval bych víc materiálu z dob jejich největší slávy,kdy samotní aktéři byli plni síly a energie.Dnešní zbytky kdysi slavných kapel mají mnohdy jenom jednoho nebo dva aktivní členy.Komentář nebyl špatný.Mohlo se zabrousit víc do soukromí jednotlivých muzikantů. ()

Reklama

Reklama