Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (220)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Naprostá nádhera! Celej film špičkovej, bez nudné chvilky, úplně bohaté a nápadité. Jake Gyllenhaal dokáže zahrát cokoliv a má zde po boku roztomilou Naomi Watts, která hulí trávu, kolem sebe pošahanou rodinku a mladého fracka, jež fuckuje autority a sám neví, jaké orientace jest. Nádherná hudba, pestrý soundtrack, procítěné dialogy a nápad s dopisama mi přijde jako to nejlepší z celého snímku + tancující šílenec Gyllenhaal po celém městě.. a těšil jsem se, co bude následovat. Jen škoda toho tupého závěru, závěrečná pětiminutovka úplně prázdná, zmatená a unáhlená.. taková škoda! Ale přesto, jeden z nejlepších filmů co jsem viděl a do budoucna si to pustím znova. 10/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film sice předstírá, že pojednává o složitém a dlouhodobém vyrovnávání se se smrtí manželky, jenže ve skutečnosti je o tom, jak těžké je vyrazit ze společnosti provozující jídelní automaty peníze, které automat spolknul a žádné jídlo za ně nevydal. Kvůli pár dolarům píše zlomený hrdina spoustu dopisů a mailů, nakonec naváže i podivné přátelství s ženou, která vyřizuje reklamace, a teprve až před koncem filmu se mu podaří získat své drobné zpět. Že přitom zbourá vlastní dům, to je jen důkazem jeho totální bezmocnosti tváří v tvář necitelné společnosti na jídelní automaty. Asi i hrdina cítí, že jeho boj o pár mincí by lidé posuzovali jako směšný, proto se mu manželčina nečekaná smrt hodí jako skvělá záminka k tomu, že může naplno projevit svůj vztek a frustraci. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal je už dnes jistota. Přestože film nepřináší strhující dějovou linii, i tak se svou na první dotek bezemocionální rovinou zaryje do hloubky hlavního hrdiny a přenese tak zážitek na diváka. Život hlavní postavy je mi přespříliš podobný, abych mohl poskytnout subjektivní hodnocení. Tragikomično děje je zábavně uvolňující a frustrující zároveň. Film jde do TOP. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama v čele s mými oblíbenci o tom, že všechno je v životě pomíjivé a bohatství, manželství a moc vám ne vždy přinese pocit plnohodnotného života a radosti a někdy je potřeba upustit úzdu a dělat co nás zrovna napadne a vyhnout se tak společenským konvencím. Potěšil i dětský herec, se kterým jsem soucítila a získal si moje sympatie. Příběh není zrovna vyloženě vynalézavý a asi se mi v hlavě moc dlouho neudrží, ale pro jednorázové zamyšlení Demolition poslouží. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Je to tak šílený, až je to dobrý. Výborná hudba, zajímavý pohled okem kamery a hlavně Jake Gyllenhaal. Ostatní herci jsou tak trochu stafáž a jejich osudy se tak nějak vypaří... Stejně jako motiv celého filmu. Myslím, že tak slabá nuance uvědomění si situace v podání hlavní postavy je pro pochopení a vyvrcholení celého filmu málo. Škoda. Vyznívá to do ztracena. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu napsal Bryan Sipe. V roce 2007 se nacházel na Black Listu nezrealizovaných scénářů. Upadl v zapomnění do doby, než se ho ujal Jean-Marc Vallee, který o něm pronesl: „Demolition je silný a dojemný příběh, napsaný se silnou a upřímnou touhou pochopit lidskou duši, to co nás činí tak unikátními, tak jedinečnými, co nás přiměje milovat. Je to scénář vzácné kvality o kráse lidskosti." (Aaron.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama