Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (14)

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je ešte väčší náklad čo do dejovej zápletky tak aj do emotívneho spracovania ! Spočiatku prekombinovaný dej skáče z jedného časového obdobia do druhého ale pozorný divák sa rýchlo zorientuje a maximálne napínavá jazda môže začať. Je len veľká škoda, že nevznikla aj tretia séria aj keď vzhľadom ...... proste je to jeden z najpôsobivejších seriálov poslednej doby. To, že je tak trošku bokom je to, že vyžaduje inteligentného a hlavne trpezlivého diváka ktorý nelační po lacnej brutalite a krvi. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ma akurát poriadne štvala neustálym krúžením okolo hysterického Tonyho charakteru. Zato Dvojka patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v krimi žánri dá vidieť. Herecké výkony nie sú vždy najlepšie, no súčin troch časových línií tak, že divák vždy vie niečo viac ako vyšetrovatelia, a napriek tomu každá epizóda uspokojivo prekvapí - je nevídaný. Prvé štyri časti som pozrel s otvorenými ústami. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola o triedu lepšia podľa mňa. I ked' som mal pocit, že také dve časti by sa ešte hodili k lepšiemu zakončeniu. Ale nervov som si užil za kýbel! Kde sa hrabe Tony Hughes , ktorý ma neuveriteľne vytáčal v prvej sérii... Tu sa mi otváral nôž vo vrecku už len pri pohľade na samotné ksichty niektorých postáv! Rozhodne za päť a bez zaváhania u mňa. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu jen říci,že tvůrci určitě umí zabodovat a druhá série je opět velmi zajímavá.První série mě neskutečně bavila,druhá byla super,ale na olymp to nebylo.Popravdě mě neustálé přeskupování času v posledních třech dílech už silně nebavilo,ikdyž na tom celá série vlastně stavěla.Nebyla určitě špatná,člověk se hned orientoval,protože tvůrci neustále o tom diváka informovalo,ale přesto nakonec k tomu poslednímu dílu(předposlední) přišlo rozuzlení,které docela bylo nakonec v hádánkách jasný už v prvopočátku.Irák a jeho putování bylo naprosto zbytečný příběh,který vlastně v tom důsledku neměl co říci,jakoby někdo řekl,že se seriál musí natáhnou na nějaké dějové linky.Samozřejmě i zde je to hlavní co zbobí tento seriál a to je bezmoc a zažrání se do hlavních postav,rodin a jak jinak skvělého Tchéky Karya,který si přímo užívá každou minutu. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme dalšího splašenýho koně ze stáje perverzních hřebců, kteří už v dětství ztratili svou identitu a nevěděli, jak se vypořádat s nádobíčkem, které měli v trenýrkách. A i když to ze začátku vypadalo jako jasný případ, tak nám to tvůrci opět osladili pěkně zamotaným příběhem, který vyústil v překvapivé odhalení. Opět se můžeme setkat s vyšetřujícím inspektorem Julienem Baptistem, který se specializuje na odložené případy ze sekce nálezů a ztrát, který už je v důchodu a který bojuje s rakovinovým nádorem ve své hlavě. Taktéž destinace jsou tentokráte dosti pestrobarevné a zavedou nás do Německa, Švýcarska, Francie a také do Iráku. Časové linie zde přeskakují tak rychle, že je ani nestačíte počítat, ale jestli se nepletu tak s retrospektivním vzpomínáním jsem napočítal celkem čtyři časové osy. Tentokrát se nejedná o jeden únos, ale o více únosů mladých dívek v pubertálním věku, přičemž jedna se vrátí a od té doby se začíná vyprávět tento příběh plný nečekaných zvratů s překvapivým koncem u kterého je tentokrát vše řádně vysvětleno. Kromě inspektora Baptisty zde případy vyšetřuje místní policie a taktéž zelený palice, protože jeden z únosů se stal v německém městě, kde sídlí vojenská posádka. S vojáky je dosti těžké pořízení, jelikož se řídí rozkazy a dělají vždy jen to, co jim řekne jejich velitel a to je ten kámen úrazu. Z takových robotických lidí nic nedostanete, protože jsou naprogramováni jako stroje a mají v popisu práce zabíjet a potom lhát a zapírat. Jeden z takovejch zelenejch blbečků se řídil tímto heslem, ale stejně nedokázal zapomenout, co se stalo až do té doby než mu pomohl strejda Alzheimer a bylo po problémech. Druhá série se mi líbila o trochu víc i když to tak ze začátku nevypadalo, protože mi nebyly moc sympatické postavy na které jsem si postupem vyprávění zvykl a taktéž ta pointa, kterou jsem tentokrát pochopil byla o dost srozumitelnější a proto dávám něco přes 80%. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama