Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášenou vraždu jsem už v minulosti viděl jako seriál a ohromně to na mě zapůsobilo. Základní rozuzlení jsem díky tomu věděl, na druhou stranu některá dílčí ne. Co chci hlavně napsat, je to, že i přes mé určité znalosti to příběhu nic neubralo na napínavosti a originalitě. V tom se pozná genialita Agathy Christie. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

Reklama

Redbee 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jediná část, kterou jsem viděl. Christie je moje nejoblíbenější spisovatelka žánru krimi a kupodivu se do filmu dokázala přenést spousta atmosféry, kterou jsou její knihy proslavené. Knihu, která byla tomuto filmu předlohou jsem zatím neměl tu čest číst a nevím jestli to bylo dobře nebo ne. Slečnu Marplovou však jako jednu ze dvou známých postav Christie znám a herečka splnila moje představy na neuvěřitelných 90%. To čím jsem zklamaný je však fakt, že o vrahovi jsem ve filmu byl přesvědčený od samého počátku, což se mi v knize podaří až v okamžiku, kdy autorka uzná za vhodné a vyšetřující pronese větu: "Vrahem je..." Z této tv adaptace se tak stává ženský Columbo, kterého mám rovněž velmi rád, nicméně to malinko nefunguje vzhledem k tomu, že v Columbovi vraha známe od samého začátku a sledujeme, jak se k němu dostane pán v dlouhém kabátu, zde má být vrah utajen do samého závěru a pokud tušíte a vaše tvrzení je pak potvrzeno, přijdete o moment překvapení, které v hodnocení znamená tu 1 chybějící *. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl čekal, že se z "nevinného" vtípku v novinách s ohlášenou vraždou stane zapeklitý kriminální případ, v němž si autorka vskutku pohrála s identitami všech zúčastněných, takže člověk v podstatě až do samotného rozuzlení nevěděl, kdo je vlastně kdo. Musím říct, že v tomto případě bylo odhalení pachatele a jeho zločinů velice emocionální. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášená vražda je další z povedených adaptací s Geraldine McEwan, tentokráte dokonce obohacená tím, že zemře i někdo blízký slečně Marplové (a nutno přiznat, že docela hnusně). A mimochodem, zápletka (nebo spíš všechny motivy pro to, co se nakonec stalo) se sice mohly zdát lehce překombinované, ovšem podle mého měly logický podtext a přesně na sebe navazovaly. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)

Reklama

Reklama