Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

joshula 

všechny recenze uživatele

John Wick, Jack Reacher a Ethan Hunth dohromady! To už stojí za to vidět. Ke všemu když je k tomu napsaný normální příběh ze života. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Výborné. Veľmi chytro vymyslené a Ben Affleck s jeho minimalistickým herectvom je pre rolu autistu ako stvorený. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Rain Man se zálibou v účetnictví a s vojenským výcvikem pro precizní zásahy do hlav. Ben Affleck je v posledních letech herecký monstrum a Anna Kendrick zde má jako vždy celkem milou roli. Akční filmy jako je tenhle se objeví tak jednou dvakrát do roka takže jsem rád že se mi dostal pod ruku. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Až na to "závěrečné" překvapení, jasně čitelné už po pár minutách, fakt spokojenost. Zajímavý nápad, který by mohl dát vzniknout i dalším dílům, přesné obsazení a parádní akce. Nevím proč, ale chvílemi mi to dost připomínalo Leona. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

A heleme se máme tu film s Benem Affleckem, který nerežíroval jen tam hrál a je dobrej. Co dobrej on je výbornej. Jak on, tak film. svižný tempo i hodně, slušná akce a naprosto famózní finále, který jsem moc nečekal. Určitě film, který se dá řadit mezi TOP 10 2016. 90% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Má to světlé chvilky, které jsou kvalitní jak prase ale započítej do toho dvě hodiny žvatlání a propočítávání stavu účetních knih, ztrát a zisků a už ti to tak awesome nepříjde. Ben Batman Affleck zahrál svou roli precizně a k tomu mu pár hercu skvěle sekundovalo ale celkově, nevidím v tom nic zase tak extra, aby to mělo 80 procent. Jop, má to zajímavý námět a nic takového jsem v životě ještě na plátně neviděl (kromě Rainmana) ale nebudu tomu dávat víc, než si to zaslouží. Takže čůůůůůs :) ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Rain Man + Jason Bourne v jednom? Kupodivu jde to. Affleckova životní role, strhující akčnák se super dějovými zvraty a překvapeními... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

po dlouhé době film kde se mi Affleck líbil.Příběh měl spád jen ten konec trochu skřípal,ale celkové hodnotím film jako velmi zdařilý ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Účetní, který je postrachem všech auditorú, protože jeho kalkulačka je proklatě nízko. Kdo nechá Afflecka na pokoji býti, bude dlouho žíti. Ty hnusnej účetníku, ty účetnej hnusníku! ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Primitivní akční béčko, které se chytře tváří, ale chytré není. Konceptu se mi věřit nechce, scénář je plný nudných amerických akčních klišé, herci nemají moc co hrát, a vše už jsme viděli mnohokrát lépe. Nepotřebuju snímky, kde (super)hrdina vystřílí bez problémů všechny, které si umane... proč to vlastně bylo natočeno? 55 % ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Where fun goes to die. Možná se mýlím, ale producentská úvaha byla asi tato: Matt Damon je zabijácký superagent Bourne (falešné jméno) s amnézií, Affleck bude zabijácký superúčetní Wolff (falešné jméno) s autismem. A zde logika končí.  (Nemýlím se.) Jak by to mohlo nezafungovat? Snadno.  Affleck nejen že není úplně Dustin Hoffman, dokonce ani Sean Penn (never go full retard), ale ani jeho akční výkony nejsou příliš přesvědčivé. Vlastně jsem si párkrát vzpomněl na Stevena Seagala - někde mezi Machete Kills a přesunem do RF. Pomineme-li naprosto,ale naprosto nesmyslnou zápletku, největší karambol představuje O'Connorova humpolácká práce s 'zvláštními předpoklady' hlavního hrdiny. Ty totiž spolehlivě nominují Zúčtování do nelichotivé kategorie blbých filmů o chytrých lidech.  Prostředkování výjimečnosti masovému filmovému divákovi je vůbec pozoruhodné téma. Nemám ambici ho rozvádět a omezím se na navržení škály, v níž na jedné straně trůní Amadeus či Pi (Dobrý Will Hunting jsem neviděl) a na opačné třeba O'Connorovo dílo, ilustrující funkční genialitu zíráním hrdiny na Pollocka přilepeného na stropě karavanu, čmáráním cifer fixou na sklo nebo schraňováním komiksů o Batmanovi. Celkově vysoké hodnocení filmu naprosto nechápu, přestože mám prkenného Afflecka jinak docela rád. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Od dob Rain Mana nikdo nedokázal zahrát autistu lépe než Dustin Hoffman. Pár zdařilých pokusů by se našlo (Asa Butterfiled v X+Y), ale Ben Affleck byl úplně mimo. Jeho až smrtící oční kontakt je absurdní, mlčet a pozdě odpovídat by zvládl každý a taky pokyvování z dětství jakoby vymizelo. Možná se hodí do takového dementního scénáře, který se snaží udělat z autisty zabijáka, ale já Benovi nevěřil ani poškrábání na koulích. On ten scénář mi začal svou divností, drogovými kartely a smrtícími zabijáky připomínat Sicario (které bylo rovněž dějově mimo mísu), tady to alespoň zachránil zajímavý a slušný konec, který sice nic nevyřešil, ale aspoň se v rámci svého zbytečného děje zacyklil. Štěstí že Anna Kendrick je slušná, J.K. si sice moc nezahrál, ale celou záležitost povznáší, a Mark Isham se taky celkem činí. Podle mě to od skvělé kulervoucí řežby oprostil jenom scénář a tak jsem byl svědkem poměrného zklamání. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku propracovaný akčňák (ve druhé půlce), ale bez pár klišé se holt tvůrci neobešli. Výkon Bena Afflecka mi tentokrát sednul. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Možnože časom ešte hviezdičku odoberiem, ale hneď po vzhliadnutí hodnotím piatimi. Páčila sa mi originalita nápadu, striedanie pokojných a akčných scén, pomalé odhaľovanie minulosti hrdinu cez flashbacky aj perspektívou agentov. Ben Affleck bol parádny autista. Dej bol zaujímavý so zopár mierne prekvapivými odhaleniami, ale to nie je dôvod, prečo bol film taký prudko pozerateľný - skutočný dôvod bolo jeho zameranie sa na postavy a v miernych dávkach podávaná parádne brutálna akcia. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Film, který musela zaplatit vláda v rámci programu: I autista může dokázat cokoliv. Je to takový John Wick s mentální poruchou, který v dětství prošel výcvikem všech bezpečnostních složek světa Autismus, dámy a páni, se totiž dá zvládnout hlasitou hudbou, zábleskovým světlem a sebe trýzněním pomocí klacku a vašich holení. Každopádně nikdo jiný nedokáže s přehledem zahrát autistu jako právě Affleck. Opravdu nikdo. Gavin O´Connor musí mít někoho v rodině, kdo trpí autismem, protože jinak mi to celé nedává smysl. A Anna Kendrick má štěstí, že i když hraje holku, kterou byste nejraději viděli ležet v kaluži krve hned po její první scéně, tak vypadá samozřejmě moc dobře a k té krvavé představě se připojuje ta s vanou, mnou a jejím poprsím lehce zakrytým mýdlovou pěnou. Akce je skvělá, ten film vypadá skvělé a Affleck ze sebe občas vysype super autistickou hlášku. Ale...ten film je fakt hloupej, závěrečnej twist je přímo debilní, vlastně je to celý dost debilní. Stejně jako výše zmíněný Wick spoléhá tento film více na akci, ale tady je té akci méně a toho autismu více. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Jak píše Ellmariachi, akčních filmů který dávaj logiku je jako šafránu. Což je k podivení, vzhledem k tomu kolik vydělává přepálená (dnes už jen ) akční série Rychle a zběsile. Zůčtování je něco mezi logickým a přeplácaným filmem chvílema jsem se ztrácel , ale možná proto že nebyl úplnej klid na sledování. Kluk furt po nás hopsal a něco vymejšlel. Vzhledem k tomu že jsem film sledoval se svou krásnou manželkou, nemodelkou ( Ano Stalone, mířím na tebe ) ale sociální pracovnicí a terapeutkou, vysvětlila mi že autisti a aspergři to takhle skutečně maj, že dokážou být v nějakém odvětví vlastně geniální, ale nepoužitelní takže je třeba se na to dívat s určitým nadhledem. 70% ale kouknu někdy znovu víc v klidu ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Ach ach.. to byla zas jednou slátaninka. Scénárista cucal a cucal, až vycucal ze svých prstů toto!!! Tento neuvěřitelně zapeklitý, ale naprosto reálný příběh, plný naprosto reálných náhod. Tohle beru u komedií, ale v tomto žánru fakt neee.. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama