Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část: V podzemním okrese, kde se občané jenom zřídka kdy dostanou na sluneční svit, Levi společně s Farlanem používá k různým krádežím manévrovací zařízení. Jednoho dne se setkají s dívkou jménem Isabel, která je pronásledována za to, že se snaží dostat z podzemí kvůli tomu, aby dostala zraněného ptáka zpátky na povrch. Rozhodnou se ji přijmout k sobě. Po nějaké době tajemný muž z povrchu použije rukojmích, aby zajistil, že Levi, Farlan a Isabel přijmou práci, která je odměněna povolením žít na povrchu. Poté jsou pronásledováni vojenskou policií, ale tu předběhne průzkumná legie, která je chytí a přinutí výměnou za jejich očištění od zločinů připojit se k průzkumné legii.

Druhá část: Levi, Farlan a Isabel začali svůj život u průzkumné legie pod dozoren Flagena, který není zrovna potěšen, že se do legie přidali zločinci. Erwin právě vytvořil novou formaci pro průzkumnou legii, která by pomohla vojákům za hradbami vyhnout se titánům za účelem snížení ztrát na životech a poznamenal, že by chtěl využít schopností těch tří. Levi připomíná žádost od tajemného muže, aby ukradli Erwinovi dokumenty a následně ho zabili. Poté, co nebyli schopni najít onen dokument v Erwinově kanceláři, začali plánovat Erwinovo přepadení během výpravy. Strhne se ale silný déšť a Leviho oddíl včetně Farlana a Isabel je zabit titány. Následně se ukáže, že dokument byl falešný, a Erwin řekne Levimu, ať nelituje a pokračuje dál jako člen průzkumné legie. (MurakamiAiko)

(více)

Recenze (15)

fallanga 

všechny recenze uživatele

Skvělý prequel k původnímu seriálu. Není potřeba to moc komentovat. Začátek Leviho (nebo jak se to v češtině skloňuje) je akční a také emotivní. V druhé polovině i slza ukápla. Ne, že by smrt určitých postav byla nějaká překvapivá, ale sledovat, jak se Levi, který byl za každých okolností klidný, zhroutí bylo opravdu dojemné. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Wit se opět předvedl s animací OMD gearu, což mě stejně jako u Šingeki no kjodžin zaujalo a dost bavilo. Postavy měli aspoň nějakou hloubku, což je v kontradikci s první sérií AOT dost velké zlepšení. Příběh sám so sobě byl dost zajímavý na to, abych neztratil pozornost, takže i s tím jsem spokojen. Dobrý OVA, oproti ostatním stojí za to se na něj podívat. 8/10. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Celej ten fakt, že je tu OVA popisující další kus příběhu (kterak Levi Erwina potkal), je sice fajn, ale vyloženě nadšená nejsem. Máme tu spoustu kůl záběrů se 3DMG, aby vyniklo, jak je Levi 'aniki' (srsly? xD) cool, pro fanoušky zbrusu nový záběr na otevření okna s šátkem přes obličej, no a taky několik naprosto zapomenutelných postav, u kterých mě zajímá jen to, jaak zemřou, když se v hlavním příběhu nevyskytují... Tak uvidíme, co v dubnu ukáže druhá půlka. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Krutě překvapivý prequel! Jedná se jen o dvoudílný OVA, ale je to tak moc dobré, že to kvalitou malém sahá i na původní sérii. Příběh má docela dobrou hloubku a velkou porci porozumění Levimu. Hned je tu představená nová lokalita, do které se snad v budoucnu ješte doufám podívám. Bavilo mě to hlavně také díky sympatickým postavám, tedy té hlavní trojici včetně Leviho. Všechno má naprosto dobré důvody a rozhodnutí o daných situacích, takže žádná střela od boku tu není, a nic tu není navíc. První díl je takovou tou příjemnou pohodou, ale ta druhá část je naprostým krutým šokem, díky kterému známe Leviho tvař z první řady. Bonus, který určitě stojí za pozornost. Mé hodnocení: 8/10 ()

La_Valette 

všechny recenze uživatele

Na žádné překvapivé závěry ani průběh nečekejte. Děj se musí dostat z bodu A do bodu B, přičemž polohu obou bodů znáte, a těch možností jak se dostat z jednoho místa na druhé zas tolik není. Přesto bylo příjemné zas po dlouhé době vidět známé tváře ze Scouting Legion a slyšet svůj oblíbený soundtrack. Způsob kterak odstranili přebytečné postavy a jak z tváře Leviho 'sestřičky' doslova zmizel její věčný optimismus, mne docela pobavil; v podstatě se asi jednalo o nejlepší scénu v celém OVA. Možná si akorát mohli víc pohrát se záměry onoho chlapíka, který si Levi s. r. o. najal a taky by mne docela zajímal osud jejich kamaráda, který skončil v blíže nespecifikovaném hospicu (pokud tam vůbec dorazil a neskočil někde ve škarpě s kudlou v zádech). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama