Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 3

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (268)

Flego 

všechny recenze uživatele

Stavba vrstevnatého príbehu je zábavne komplikovaná, v tomto prípade odviedli scenáristi dobrú prácu. Príjemnú atmosféru erotického thrilleru narúšajú len explicitné drastické scény, ktoré v mnohom mohli posobiť kontraproduktívne. Pomalé tempo rozprávania si vyžaduje sústredenie, ale výsledok je nadpriemerný. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Narazit v poslední době v kině na výtvarně krásně vybarvený film, který není víceméně brak, kýč, nuda, infantilní nebo akční flákota, to je umění samo o sobě. Po dlouhé době jsem se u něčeho:1. nenudila, 2.film nabízel víc než vizuální pokoukání či 3.psedofilozofování, které stejně nic objevného nepřináší. Film má mít erotickou atmošku,pro mě ne zcela silně úplně strhující, přesto má svoje působivé kouzlo. Úhel pohledu, realita a perspektiva podaná třikrát jinak dávkovaná do třech různých kapitol. Nejdřív se díváme očima komorné v zoufalé situaci, osamocené šlechtičny, která nemůže nikomu věřit a nakonec sňat.podvodníka a mizery, který ví, že v jeho pochybném prostředí se naivita, soucit a láska trestá dokonce i smrtí. Jen více podobných filmů, na které se dá koukat, aniž by člověk čekal na závěrečné titulky a litoval ztráty času a peněz. Když můžete něco ze zápletky předvídat a stejně nejde o nezáživný příběh, je to na dnešní cinema poměry výhra. Film navíc odlehčuje nadhled, humor a s ní související nápověda, že ničemu v životě se pro jistotu nemá hned věřit, ani brát smrtelně vážně. - A když už jsem u té důvěry... Největší výtku mám k tomu, že pohádková pointa filmu mě nepřesvědčila. Na šťastné konce u ztracených existencí nespoléhám, pokud se líbivé konce neodehrávají jen v něčí zoufalé fantazii. Ale kdo ví. Možná to byl záměr tvůrců ??? ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No. Kdybys si všiml režisér, obešel bych film obloukem. začátek není špatný a první dva dějové twisty taky ne, má to nápad a hezky to vypadá. Pak ale zklamal dramaturg a někdo, kdo by byl schopen říct, že je třeba námět oproti předloze poněkud upravit. Příliš mnoho dějových rotací a naprosto neskutečně dementní až hovadský konec to celé totálně zazdil. Mělo to končit jejich útěkem a radostí a finito. cokoliv dál vystřihnout. Naprosto zkažený film. A nějaký nahatý Asiatky, jejichž scény šly taky zkrátit na desetinu a ději by to nijak nevadilo, jsou jen dost lacinou úlitbou, aby se o filmu mluvilo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nevydržala som, vykašľala sa na knihu a pozrela si rovno film. Fantastický vizuál a kamera, herci tiež dosť dobrí. Na to, aký je ten príbeh slabý, to Park nenatočil asi zle, keďže som sa za ten dlhý čas ani raz nepozrela na hodiny ... nemení to ale nič na tom, že od Parka som zvyknutá na iné palby. 3,5* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Korejská komorná... zlodějská i pokorná. Zavýská si rozkoší, když se s paní peleší... v mušličkách jim cinká, úchyl strejda slintá. Intrikán zahulí rtuť - mé péro, se mnou buď!" Chudák Hideko, s tou se život fakt pomazlil. Máma jí umřela hned po porodu. Od dětství ji týrali (a ona se to naučila oplácet), za komornou jí podstrčili zlodějskou podrazáckou mrchu, zasnoubená byla se svým strýčkem, kterýžto plesnivý úchyl ji nutil předčítat bandě dalších slintajících obšourníků perverzní povídky z chlupaté literatury, a už se těšil na svatební noc a okusování šťavnaté broskvičky. Tetička sice hodná, ale ne moc v poho, což není divu, když se houpala oběšená na třešni. A coby nápadník falešný hrabě, odporně bezpáteřní syčák, snažící se jí místo do kalhotek dostat jen do peněženky. Takový život je na mašli, taktéž na třešni (btw, moc pěkná scéna na větvi, s oprátkou v akci). Zajímavý mix žánrů, od intrikářské krimi s nečekanými zvraty, přes drama o samotě duší, okořeněné odvážnou lesbickou erotikou, vč. polohy 69 a "stříhání nůžkama" (scissoring, holčičí technika, nic pro kluky :-)), až po hororové vrtání ruky, ukrajování prstů a podobné něžnůstky od rozlíceného, pětihvězdičkově úchylného strejdy. Jen tu desetimetrovou chobotnici v akváriu jsem moc nepochopil. Kapitán Nemo myslím na Nautilu v knihovně Kámasútru neměl. Nebo jo? ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama