Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 1

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (268)

baribal 

všechny recenze uživatele

Dlouhé jak týden před výplatou, a proto bohužel často nudné. O půl hodiny kratší by to nejen, že nebylo takové utrpení, ale i plot twisty by měly větší drajv. Pomalé tempo občas rozproudí lesbická scéna (je jich tady dost a odvaha jim rozhodně nechybí), vtipná scéna (někdy trapně vtipná) nebo brutální násilí (nebudu spoilerovat), které působí uměle a do filmu nepatřičně. Komorná chce jít přes hranu, ale nedaří se jí to ani obsahem, ani atmosférou. Hezký vizuál a kompozice lesbických scén pro mě stačí na tři stáry. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No. Kdybys si všiml režisér, obešel bych film obloukem. začátek není špatný a první dva dějové twisty taky ne, má to nápad a hezky to vypadá. Pak ale zklamal dramaturg a někdo, kdo by byl schopen říct, že je třeba námět oproti předloze poněkud upravit. Příliš mnoho dějových rotací a naprosto neskutečně dementní až hovadský konec to celé totálně zazdil. Mělo to končit jejich útěkem a radostí a finito. cokoliv dál vystřihnout. Naprosto zkažený film. A nějaký nahatý Asiatky, jejichž scény šly taky zkrátit na desetinu a ději by to nijak nevadilo, jsou jen dost lacinou úlitbou, aby se o filmu mluvilo. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Erotický thriller, který přes pomalé tempo ani na chvilku nenudí a ve třech částech odvypráví příběh, ze kterého divákovi od začátku neříká všechno, takže postupně doplněnými záběry mění význam scén. Sice nemám jasno v korejsko-japonských vztazích první poloviny 20. století, takže třeba jen sledovat, kdy postavy mluví korejsky a kdy japonsky, bylo nad mé síly, ale i tak to byla vizuálně velmi dobrá podívaná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Něžný příběh dvou dívek, které se začnou mít rády trochu víc, než je pro jejich pohlaví a společenské postavení obvyklé, doplňuje velmi solidní drama s několika překvapivými zvraty v ději. Atmosféra sexuální frustrace (při čtení erotické literatury) i sexuálního napětí (když se dívky sblíží) by se dala krájet. Vyhroceně emocionálně jsou ale natočené i scény s krutým strýcem, kdy se zdá, že dívka ze své zlaté klece nemůže uniknout a navždy už bude buď strýcovou poslušnou loutkou nebo obětí. Některé scény působily spíše jako sen. Zajímavý námět o vzpouře poslušných a pokorných, odvážné ztvárnění a precizní herecké výkony – tenhle film si mě získal svou jinakostí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Nevím, nevím. Chan-wook Park má sice talent jak na stavění knižních adaptací na hlavu, tak na překračování hranic, které jsou za hranicemi, o nichž se předtím myslelo, že jsou nepřekročitelné (a jeho Žízeň bude navždycky jeden z mých nejoblíbenějších filmů), ale stejně mě nedokázal úplně přesvědčit. V mých očích je to málo podvratné na to, aby se to výrazně lišilo od těch předčítaných povídek, ale aspoň je to víc upřímné, alespoň tak jsem se to rozhodla vnímat. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Ještě před uvedením do kin byla prodána práva na mezinárodní distribuci do 116 zemí. (Hal_Moore)
  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama