Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film depresivní, v rámci možností temný, smutný, vtipný, bohužel chvílemi i docela nudný. Ale vypíchnout se tu toho dá hafo, od skvělý hudby (jak vobšlehnutá od Mr. Elfmana), přes tu krásnou pomstu losera Willarda, až po castingový majstrštyk Crispina Glovera v hlavní roli. Myslím, že si pořídím potkana :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover jako omezený Willard, kterého vyhodí z práce, on díky krysám získá novou identitu, ale ty se obrátí i proti němu. Obrazově se film snaží o výtvarné pojetí Jeunetových filmů, ale do nich to má daleko. Psychothriller, jak se vypořádat se zlým šéfem. DVD: Komentář tvůrců a herců, 13minutový film o filmu, 18minutový o milovnících a chovatelích krys a 25 minut vystřižených scén s volitelným komentářem mají pouze GB titulky, následuje hudební video s volitelným komentářem, trailer a 3 TV spoty. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Niečo podobné sme tu už mali v minulosti, takže po obsahovej stránke nejde o žiadne veľdielo. Film nad vodou drží v prvom rade Crispin Glover, ktorý je stvorený na filmové role úchylov a z tejto škatuľky do smrti neutečie. Krysy sú tu vylíčené až príliš sympaticky, takže aspoň na mňa sa autorom nepodarilo urobiť "strašidelný" dojem. Škoda, že filmu absentuje humor, čo ho mohlo ešte trochu pozdvihnúť. Uričte však ide o pomene atmosférickú a tmavú "podívanú". ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover dostal podobně jako v Návratu do budoucnosti silně neurotickou postavu a opět mě neuvěřitelně bavil. Krysy byly dost zajímavé, Big Ben i poněkud děsivý, zato Socrata bych si klidně vzal domů, a to krysy/potkany nemusím. Nakonec si ale Willard mohl za to, že Bena poštval proti sobě, sám. Byl jsem rád, že se film vyhýbal zbytečným krutostem (např. ušetření psa) a přílišnému naturalismu (i když pro každého to taky není). Snaha šokovat byla nahrazena snahou o pochopení Willardova nitra, kterého mi bylo brzy líto, ale za některé věci jsem ho proklínal. Jen škoda, že celkové filmové provedení není nijak skvělé; zkrátka takový malý komorní film. Kamera je ovšem místy výborná a nápaditá. Rozhodně se jedná spíše o drama než horor, i když pro lidi s fobií z myší a krys horší film těžko pohledat. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prvni tretina az polovina filmu je naprosto dokonala. Nadherne temna, nadherne depresivni, Crispin Glover je tam naprosto omracujici. Bohuzel ve chvili, kdy se hlavni linii stava boj mezi Benem a Willardem film trochu ztraci na dechu. Kazdopadne jde o silny nadprumer, mozna vubec nejlepsi suchozemsky zvireci horror, i kdyz tam o ty krysy zas az tak nejde... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je slyšet popová píseň "Ben" od Michaela Jacksona, která byla napsaná speciálně pro film Ben (1972), což je sequel původního Willarda. (akisha)
  • Všechny krysy měly na spodní straně ocasu namalované čísla, aby je mohli filmaři a trenéři sledovat. (hladass)

Reklama

Reklama