Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Shlédnuto v kině. „To mi posol sýr!“ Zatraceně hustá hláška – to mě nejvíc v tomhle filmu pobavilo. Nicméně, máme tu již třetí Očistu. Mám pocit, že se z toho stane dlouhá série, ale pokud si to udrží solidní kvalitu, tak budu jedině rád. Dá se říci, že je to podobné dvojce. Jen jsem čekal větší extrémy na ulicích, i když si z pár ujetostí nemůžu stěžovat. Zde mi to opravdu sedělo. Druhá očista se spíše soustředila na akci, zato tato trojka spíše na příběh, který byl jednoduchý, ale vtáhl do děje. Hlavní hrdina mě zde bavil ještě víc než v předchozím snímku. Role senátorky se taktéž vydařila. A i ostatní postavy jsou na tom dost dobře. Rozhodně to jako celek neshledávám jako nějakou mega bombu. V poslední cca třetině to trochu ztrácí tempo a už mě nic nepřekvapí. Hudba je slušná. Finále je slušné, ale nic co by mě vytrhlo. Akce je tu obyčejnější, ale dost slušných a efektivních přestřelek tu je. I pár těch menších soubojů. Kamera je trochu zběsilejší – no, furt je v přijatelné mezi. Režiséra Očist obdivuju, že tohle po akční stránce dokáže zvládnout, když má relativně nízký rozpočet. Všechny 3 Očisty mě baví, všem jsem dal 4*, proto se těším na případný 4 film. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Takhle ne! Po rozporuplné jedničce a fajnové dvojce přichází třetí díl, od kterého jsem čekal, že naváže kvalitou na dvojku, která mile překvapila. Bohužel toto bylo dějově špatné. Hon na "tu otravnou z Lostu" mi vůbec nesedl. Sice chápu, že tématika této série úzce souvisí s politikou, ale postavit na tom celý film, nebylo podle mě úplně šťastné řešení. Navíc s tou otravnou americkou korektností. 45% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jednička se - ač nejslabší - snažila alespoň o minimum hororových prvků. Ty ale v sérii s přibývajícími minutami mizí čím dál rychleji, no a čtyřka už snad na úkor neustálého střílení bude pouhopouhým čistokrevným akčňákem! Pro mě zápor. Chce to zpátky do jednoho velkýho domu a nesnažit se o epiku v ulicích. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komornejší survival charakter dvojky ma bavil viacej než tento temný akčňák o záchrane senátorky, ktorá chce všetku tú "srandu" ukončiť. Hoci je svojou MILFkosťou tým najlepším na filme (Grillo už sa stáva opozeraným a banda herecky nezaujímavých černochov navôkol môže byť cool iba pre černošských divákov). DeMonaco je každopádne skúsenejší a odvádza svôj džob lepšie než v jednotke. Má to spád a nie úplne predvídateľný dej. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážení cestovatelia, čo takto skúsiť (palec hore tomu kto vymyslel ten pojem) vražednú turistiku (only in USA)? __ A keď už sa v tej Amerike blížia voľby, tématicky som sa vrhol na tretiu Očistu, ktorú len ťažko zrovnávať s hororovo poňatou prvou časťou, ale určite ju môžem a chcem zrovnať s dvojkou, ktorá bola taktiež skôr akčnejšia než desivá, ale narozdiel od dvojky tretí diel nepostrádala zmysluplnosť, napätie a originálne scény, pričom jej postavy boli určite výraznejšie než tie, ktoré sme mali možnosť vidieť v časti minulej (dokonca aj Frank Grillo ma neiritoval). Možno keby sa film časovo skrátil na takých 90 minút, dám ešte hviezdu navyše, pretože aj keď nie je The Purge: Election Year žiaden zázrak, celkom slušne som sa bavil. P.S. až ku koncu, keď si Elizabeth Mitchell dala dole okuliare, som si uvedomil, že sa jedná o Dr. Juliet Burke zo Stratených. Už začínam chápať, ako je možné, že Clarkovi Kentovi stačili obyčajné okuliare na skrytie jeho pravej indetity. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Sušenka, kterou se Kimmy (Brittany Mirabile) snaží ukrást v obchodě, se jmenuje "Apollo", což je vymyšlená značka ze seriálu Ztraceni (od r. 2004), v němž si jednu z hlavních postav zahrála Elizabeth Mitchell (senátorka Charlie Roan). (hansel97)
  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)
  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno