Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Je to jeden z tých filmov, ktoré si možno nezaslúžia priestor ani v televízií, nie to ešte v kine. Proste len tak na stiahnutie a pobavenie. Ale aj keď to bolo neuveriteľné a lacné Bčko, tak sa na to dalo dívať a akcia -skoro- vôbec neprestávala. Navyše tam hrali moji obľúbení herci. Elizabeth Mitchell, Frank Grillo a Mykelti Williamson sú skvelí herci. Práve kvôli nim som sa rozhodol tento film pozrieť. S príbehom mám tiež zmiešané pocity. Bol prehnaný no cez to zaujímavý. Dúfam že takého sviatku sa nikdy tento svet nedožije. No a tých záporákov so svastikami a konfederačnými vlajkami si mohli odpustiť. Ako horor či sci-fi slabé, no ako akčný film tesne nadpriemerný. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy řeknete nějakej vtip a všichni se smějou... Pak ho řeknete podruhý, lidi už se moc nesmějou, spíš tak po sobě rozpačitě koukaj, ale ti méně chápaví se nakonec přeci jen zasmějou. Pak ho řeknete ještě potřetí, ale to už se nesměje ani poslední dement támhle v rohu a spíš by vám každej radši jednu fláknul... Tak to je přesně případ téhle série. "Joe by byl rád." ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Předchozí dvě Očisty nebyly nikterak úžasné, byly ale vcelku stravitelné, slabšímu scénáři pomáhala slušně zvládnutá akce, takže se na ně dalo dívat. Třetí výprava do ještě skvělejších Spojených států byla mnohem slabší. Tvůrci pod vlivem politické korektnosti a kvót přišli s nádherně vyváženým obsazením, takže nespokojení by mohli být snad jen Asiaté. Akce mě tentokrát příliš nepřesvědčila, ale monology i dialogy byly tentokrát doslova stupidní, jednání všech postav nelogické a ani nevím, za co jsem dal tu druhou hvězdičku. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a nikomu jinému, bůh ji žehnej.........ahh sem dojat, sem dojat že sem mohl i tento rok očistit, že sem veškerou agresi mohl vyventilovat a navštívit tento film. První očista je prostě jeden z mála, povedených home invasion, takových tu moc neni, no asi deset. Dvojka je zase šílená jízda, která však doplácí na to že má až moc postav, takže Grillo je odsunut někam na třetí místo. Aaa trojka, trojka je je jako dvojka akorát na steroidech a adrenalinu zároveň, jo takový to je monstrum. Je tu mnohem víc akce, víc zvráceností, víc magorů, víc bizarností a taky víc postav. Ale narozdíl od dvojky, má trojka chytřejší scénář a taky je o kousíček delší, což je hned znát. Je škoda že se Grillo, tady musí dělit o film s tuzemským prodavačem, mexickým nádeníkem, s kdysi známou vražedkyní a taky s odbojem, však je mu a té sexy senátorce je věnováno mnohem více prostoru. A to je prostě skvělý, jednak sexy senátorka neni idiot, jak už to bývá zvykem, a tak má Grillo víc prostoru na akci. Hodně se tady střílí, občas nějaká ta rychlá ruční likvidace, všechno přehledně a choreograficky natočené, takže i tady je posun k lepšímu. Je tu kotel zvráceností, všeho druhu, takže labužníci si přijdou na své, od useklých hlav až po rozdrcená těla. Ti v kostele byli správně šílení a šel z nich strach, to byli magoři číslo jedna. A třešničkou na dortu téhle zvrhlé a bestiální noci, je že Grillo dá naprosto famozní nožovanou s vytuněným náckem a to je prostě Očista. Tak a teď si jenom počkám na další rok abych se mohl znovu očistit......a kdoví kde to bude příští Očista, jelikož nad očistou už neni kontrola. Kdoví co se z toho nakonec vyklube, třeba taková očistná apokalypsa, kdo ví..... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Laney (Betty Gabriel) měla dříve španělskou přezdívku "la pequeña muerte", což znamená "malá smrt." (hansel97)
  • Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)
  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama