Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš není společenský typ. Jeho minulost a jeho práce ho uzavřely do osamělé smyčky: na zavolání se dostaví do práce, vyčistí domácnost, většinou zcela o samotě, po práci si vyzvedne výplatu a jde domů – čekat na další telefonát. Nejbližšími lidmi jsou sousedé, jejichž hovory jsou slyšet větrací šachtou. S matkou si pouze telefonuje a shodnou se, že se mají fajn. Jeho stereotyp naruší zmatek v jedné z domácností, kde pracuje. Musí se v ní ukrýt a stane nepozorovaným svědkem rodinného života, na hony vzdáleného tomu, jak žije on sám. Z pozorování cizích životů se stane záliba a ze záliby brzy vášeň. Takhle se jednoho dne dostane do bytu krásné Kristíny a jejího pochybného bratra Adama. Rozhodne se porušit své hlavní pravidlo jediné návštěvy a opakovaně se sem vrací. S každou další návštěvou poznává, že v této rodině není něco v pořádku a pravděpodobně je jen otázkou času, kdy bude muset zasáhnout... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, čerpajúci z viacerých viac alebo menej slávnejších predchodcov. Bebjak ako vždy dokáže navodiť tú správnu atmosféru, kde forma zodpovedá obsahu, respektíve tým pádom je to jedno a to isté. Bratislava stále pod mrakom nie je prítulné miesto na bývanie a čističov byt už potom ani náhodou. Proste Blava a jeho byt tu sú obrazom jeho prázdneho, osamelého života. Lenže ani Bebjak si nedokáže poradiť s niečím, čo sa dá nazvať slovenský syndróm a ide o akúsi neschopnosť dosiahnuť európsky festivalový nadpriemer. A nie je to o rozpočte, je to o akomsi skrytom drajve, ktorý nemá nič spoločné s tým, že by mal byť tento film akčnejší, alebo emocionálnejšie vyhrotenejší. Scenár sa mi páči, réžia a herecké výkony tiež, len absencia akejsi výnimočnosti v európskom meradle uberá filmu na pôsobivosti. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Surové bratislavské story. Czusczor je lamačem dívčích srdcí a Rebeka se zase musí líbit každému chlapovi (a to i přesto, že její postava je zbědovaná). Skvělá kamera, která z Blavy udělala humus město, perfektní výrazná hudba. S příběhem je to už horší, jako příznivec erotiky jsem se ale dočkal a stálo to za to. A, taky pěkný cintorín. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto hovorím poctivý film. Chladný ako dnešný svet, v ktorom sa čoraz ďalej ťažšie a ťažšie hľadá svetlo. Jednoznačne Bebjakov najlepší film, ktorý spracováva viaceré známe námety no zároveň pod puncom slovenskej filmarčiny kráča vlastnou cestou. Systematicky pracuje so svojím tajomstvom a postupne odkrýva skutočnosti, toto všetko pomocou striedania motívov rôznej dĺžky sekvencií, kde tie, ktoré treba odhaliť ako posledné trvajú vždy len pár sekúnd. Čo treba spomenúť, je poctivá dramaturgia ! Čo je často krát problém filmov tunajších, ale aj zahraničných. Všetko má svoju vnútornú logiku, motivácia postáv je pevne zakorenená a nepôsobí umelo. Bravo ! Za mňa veľmi silné 4*, avšak pre trend potápania tunajšej tvorby pridávam aj piatu :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštna záľuba. A veľmi zvláštne spoločenstvo ľudí s nevydareným životom. Pri niektorých filmoch v obsahu vadia spojlery, a tu som si ho musel prečítať, aby sa dalo pochopiť, čo vlastne čistič čistí. Vo filme sa skoro nerozpráva, a keď áno, tak je veľmi zle rozumieť, klasická to choroba nových filmov bez dabingu. Nudné časti sa striedajú s priemernými, ale to hlavné sa dá pochopiť. A potom príde zákerný koniec. Zákerný pre diváka. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na slovenské poměry nečekaně zajímavý námět, který mě svým zpracováním upoutal snad od první minuty a nepustil až do samotného závěru. Absolutně jsem podlehla temné atmosféře, dynamice vyprávění a Noël Czuczor se mi skvělým ztvárněním čističe voyeristy z hlavy asi jen tak nevykouří. Jeho výkonem v hlavní roli jsem byla doslova fascinovaná. Nutno podotknout, že Rebeka Poláková mu navýsost dobře sekundovala. Když jsem u těch superlativů, tak k jednomu z nich zcela jistě patří dráždivě nejednoznačný konec. Jak já byla naštvaná i nadšená zároveň. To se mi snad ještě nikdy u žádného filmu nestalo a díky tomu zůstane pravděpodobně natrvalo v mé paměti. (85%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme si môžete všimnúť, ako hlavný hrdina jazdí na bicykli cez tunel. To ale nie je možné, keďže do tohto tunela majú povolený vstup len električky. Navyše je tunel monitorovaný a na jeho konci by ho čakali policajti. (Johnny.ARN)

Související novinky

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

17.01.2019

Jeden z nejúspěšnějších slovenských režisérů Peter Bebjak (Čára, Spravedlnost) připravuje nové drama z koncentračního táboru Osvětim. Snímek Správa / The Report se pak navíc možná dočká i americké… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama