Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mel (Taissa Farmiga) a Dan (Ben Rosenfield) tvoria mladý pár, ktorý stojí na prahu dospelosti pred dôležitými životnými rozhodnutiami a s plánmi spoločnej budúcnosti. Ich šesťročný vzťah však bude musieť podstúpiť ešte jednu ťažkú skúšku po tom, čo sa jeden z nich dopustí nerozvážneho omylu. (sochoking)

Recenze (25)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který asi i docela věrně zobrazuje dlouholetý do háje jdoucí vztah. Problém je, že obsahově to vlastně nic moc navíc nenabízí. Herci sice hrají slušně, ale jejich role jsou otravné a obzvlášť Farmiga s tím nekonečným šmátráním se ve vlasech a afektovanými hysterickými záchvaty působila, že ji je minimálně o 5 let míň, než by její postavě mělo být. Přesto, jako celek asi docela koukatelný, ale nijak zvlášť obohacující film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Farmiga i Rosenfield jsou funkční pár, šlape jim to herecky pěkně. A "Učitelka" Lindsay Burdge je k sežrání i tady. V mých očích o něco lepší film než podobné Like Crazy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelně znázorněný postupný rozklad vztahu dvou lidí, kteří znají jeden druhého jako své boty, mají se rádi, mají značnou společnou historii, mají i nemalou snahu - a stejně se to kazí. A přestože oba představitelé dávají do svých rolí maximum a vážně jsem si přál, ať jsou Mel i Dan šťastní, ať už spolu nebo bez sebe, těch naschválů a špatných rozhodnutí je postupem času příliš. Nejeden čin od něj i od ní je totiž tak jedovatou ranou do vazu, až jsem si přál konec co nejdříve. Ale ne proto, abych věděl, jak to s nimi (ne)dopadne, ale abych mohl úlevně vydechnout. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se po projekci musela v mysli vrátit zpátky do ....náctkových let, protože jinak to bylo občas na rvaní si vlasů: Nicméně jo ! Musím Hannah uznat, že se tam objevilo pár míst, které bych dnes vrátila zpátky, ale už to holt nejde. Nic vám neřeknu, ale taky jsem byla občas na rvaní si vlasů. Ona to totiž není žádná procházka růžovým sadem, to není jen o láskování, ale také jde o důležitá rozhodnutí, která určí směr dalšího žití na naší planetě a já to fakticky dnešním klukům a holkám vůbec nezávidím. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hannah Fidell se ve svých scénářích úzce zaměřuje vždy jen na jedno téma, ale dokáže ho rozpitvat do posledního detailu. 6 YEARS je další intenzivní vztahová konverzačka, skvěle a maximálně uvěřitelně zahraná (Farmiga, Rosenfield, Burdge - !!!!!). Těším se s čím příjde Hannah Fidell příště. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzťahová dráma, ktorá sa snažila tváriť civilne, čo sa jej i v podstatných detailoch darilo celkom dobre, no ktorá so sebou nepriniesla nič nové, ani objavné, len častý pocit priemernosti a celkovú šedivosť. Herci boli fajn, to nepopieram, avšak aj od nich som čakal viac. Slabé zapálenie pre vec, hlavne zo strany toho mladíčka. Navyše na záver to vyznelo dosť banálne a pomerne zbytočne. Slabší priemer. 55/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taissa Farmiga je ''fuckin' little kid'' a s tým jej neustálym prehrňovaním sa vo vlasoch mi už pekne pila krv! A tiež som im nežral, žeby sa týpci z nejakého labelu zahadzovali s priposratým maturantom. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celý život hovorím, že v nezávislákoch v tomto žánri o originalitu nejde, ale tu je vážne každá scéna celá dopredu odhadnuteľná, neni to obzvláštnené ničím, nemá to zapamätateľné dialógy, ani soundtrack, ani žiadnu konkrétnu scénu či moment. Chémia medzi protagonistami funguje, ale nebyť Taissa klasicky sladká, boli by obaja vlastne značne nesympatickí. Pri tej “znásilňovacej” scéne som už krútil očami, že či tam vážne museli dať každé žánrové klišé? A tá kamera to, hlavne zo začiatku, tiež dosť kazila. 3* za remeslo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nepříliš funkční, dějově slabé (a to říkám přestože mi filmy s minimem děje nevadí), herecky dobré a občas mě zaujal nějaký citát. Ten film ale prakticky nemá žádnou myšlenku, možná mít neměl. Bylo to jen takový nakouknutí do života a pak zase zpět, někoho to možná potěší, ale mě to upřímně nenadchlo a ke konci jsem jen čekal, kdy se objeví titulky. ()

mrkt 

všechny recenze uživatele

we make decisions that affect the rest of our lives. jak kdyby někdo natáčel příběhy o record labelech a kapelách a life decisions uvnitř mojí hlavy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romance mladých, kteří do vztahu vlítli příliš rychle, a vydržel jim příliš dlouho. Ona je tak trochu magor, on si chce vrznout i jinde, ale celý film na nás má působit jako něco, co chce ve skutečnosti říct víc. To se ale opravdu neděje a film je jen dramatickou romancí, která pro jednou nemá až tak očekávaný konec, i když... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Romantarna seknuta istou skuskou charakterov oboch - aj Farmigy aj Rosenfielda. Reziserka Hannah Fidell natocila len dalsi priemerny romanticky film, akych su uz stovky : 60 % ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka, koncept/ téma nebo jak to nazvat, to mi přišlo fajn, poměrně originální (nebo alespon já si myslím že filmů o dlouhodobém vztahu mladších lidí je v porovnání s těmi "jak přijít o panictví/panenství" případně "moje první láska", málo). Řečeno jednoduše; příběh mě zajímal. Herci byli dobří a celá taková poklidná, hřejivá, citlivá atmosféra se im taky líbila. To so mi vyloženě vadilo byly postavy. Přišlo mi, že se chovají na 12-15 let maximálně a ne na těch 18-22 (?). Nevím jestli to bylo tím, že dostaly málo prostoru pro to se nějak "ospravedlnit", že prostě divák neměl dost informací o jejich minulosti, nebo jestli byly prostě takové naschval, nebo jestli byla chyba ve scénáři...Nebo všechno najednou. Nemůžu říct že bych se nudila, místy jsem si ale klepala na čelo, místy jsem obracela oči v sloup a místy jsem nadávala. Možná jsem jen zbytečně hledala kvůli tomu "citlivému a hloubajícímu" pojetí něco víc, něco co ve filmu nejenže nebylo ale ani nemělo být. Třeba to je vážně jen další "povrchnější" teen romance s drobným twistem řekněme....Nevím pořádně co si mám myslet, ale za mě to jsou tak dvě a půl hvězdičky. Na druhou stranu nechci nikoho odrazovat od vidění, protože má tenhle film něco do sebe a věřím, že někomu to třeba sedne a "cosi" si v tom najde... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Romanticko-depresívna štúdia vzťahu po uplynutí šiestich rokov spolunažívania. O to viac to u mňa zarezonovalo, keďže mám rovnako dlhý vzťah. Takéto vzťahy sú ultimátnym testom toho, či je vám súdené byť spolu alebo nie. Po toľkých rokoch okrem pozitívnych vecí určite prídu aj stereotypy, hádky, problémy a iné. A to vôbec nevadí, lebo práve to preverí silu vášho vzťahu a keď sa cez to viete preniesť tak vzťah napreduje. Tento film poukazuje aj na možný problém vzťahu, ktorý začal v mladosti a pokračoval v dospelosti. Je človek, do ktorého ste sa zaľúbili v mladosti, tým človekom, s ktorým chcete stráviť aj zvyšok svojho života? Ja áno. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Sympaťanda T. Farmiga byla krásou v tomhle dramatu. Celkem příběh ze života. Leč byl film pouze o vztahu mezi těmito mladými lidmi, bylo 6 Years hezky sestaveno. Plynulo vše přirozeně a nebojím se říct, že na mě toto dílo působilo autenticky. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Chujovina jak delo. Medzi "kurva" a "jetovpici" a "nazdravie" a debilnou muzikou, diskusie unudenych vypaplanych teenagerov o nude/porne/hudbe a hulenim marisky. Davam 1*, kedze "odpad" kategoriu si nechavam na specialne skodlive sracky - toto je iba zabity cas a kopa hnoja. ()

Reklama

Reklama