Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (389)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jedna z nejlepších satir na Boha plná skvělého, moudrého, černého, i skrytého humoru. Samostatné zpracování musí pohladit každého většího filmového fanouška. Líbil se mi též důraz na hudbu a detail v poetickém kabátku. Zkrátka svěží, vtipná a poeticky vytříbená satira. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se trochu bál zbytečného filozofování, ale nakonec to dopadlo dobře. Van Dormael se totiž nesnaží jít do hloubky a jenom tak klouže po povrchu, ale dělá to s pomocí laskavosti a romantiky tak šikovně, že ve své podstatě kýčovitá životní moudra nepůsobí lacině. A když už jsem měl občas pocit, že to překračuje únosnou mez, zjevil se Bůh v podání rozkošně nesnesitelného Poelvoordea a postaral se o humornou stránku věci. Čekal jsem něco střelenějšího, ale i s tímhle jsem byl na konci nadprůměrně spokojený. 80% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš pro divácké a kýčovité, ale zase je to vyváženo hezkými absurditami a několika málo výtečnými fóry (u mě vede skákající Nick). Celé je to obestřeno základní tendenční ideou, že být Bůh žena, je nám všem líp, to mě na tom trochu štvalo, přestože je to spíše podprahové sdělení, jinak je to zpracováno krásně a zábavně a řek bych, že modrá barva kvalitě filmu teda rozhodně neodpovídá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzi mají hezký smysl pro humor, který mi celkem sedí. A vlastně i další frankofonní národy, které se na filmu podílely. Jenže i když se mi místy film hodně líbil a přišel mi vtipný, pořád je zde taková podivná hluchá linka, kdy jsem filmu nebyl schopen věnovat pozornost celou dobu, protože prostě místy nudí. Škoda, ale pořád velmi fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hravý typ inteligentnej komédie, v ktorej sa často bizarným, no pritom aj láskavým a humorným spôsobom vysvetlí veľa vecí. Napríklad to, prečo padá chlieb na zem zásadne namastenou stranou alebo prečo v obchode postupuje vedľajší rad pri pokladni rýchlejšie.... Film si z ničoho nerobí ťažkú hlavu, robí si satiru a srandu z hocičoho, dokonca aj sám zo seba. Obdivujem ako si napríklad C. Deneuve dokázala zo seba vystreliť a zaľúbiť sa do gorily a maznať sa s ňou v posteli, pričom scénu keď príde manžel domov a nájde ju s ňou pod perinou budem mať ešte dlho v pamäti. Spôsob ako sa možno zo začiatku kontroverzná vec zmení na čistú komédiu, a to i za cenu bizarnosti a surreálneho vyznenia, je naprosto perfektný. Samozrejme, našli by sa tu aj hluché, nudnejšie pasáže, ale našťastie ich bolo málo. Suma sumárum, niečo originálne, nápadité a so šikovne zašifrovanou satirou v bizarnom obale. 80/100 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)
  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama