Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, připadám si, že jsem se narodil před šedesáti lety. Pojďme dělat kraviny a ještě se tím chlubme on-line. Svět se zrychlil, svět se zbláznil. New York plný světel a barev je fajn, roztomilá Emma Roberts neurazí, ale za celý tenhle příběh mi tak nějak bylo stydno. Dnešní doba, ve které nějaké uřvané hovado, co nezvládlo ani devět tříd základky, sežere třeba kozí hovno promíchané s pálivými papričkami, jen aby mělo miliony zhlédnutí, je cestou do pekel. Opakem všech těch tupanů, kteří lezou po střechách a natáčejí se u toho, je jistá Vee. Holka, co chce na dobrou školu, holka, co je nohama na zemi, holka, co by se chtěla konečně zamilovat. Paradoxně se ale ocitá v on-line hře, která nese jméno snímku. Aneb celebritou ve zvrácené taškařici přes noc. Rozjívená mládež tu vyskakuje z každého rohu, v ruce drží nejmodernější mobily a řve kraviny, za které by se měli scénáristé stydět. Netuším, zda chtěli být tvůrci satiričtí, zda úmyslně leccos přitahují za vlasy a naznačují, že to s tím progresem už krapet přeháníme, ale jakmile zvážní a pokoušejí se o nějaké sdělení, je to smutná situace pro všechny zúčastněné. Pro diváka obzvlášť. Finále v aréně je pak už nesmírně úsměvné. Henry Joost a Ariel Schulman, kteří natočili dva díly Paranormal Activity, selhávají i tehdy, když chtějí píchnout do pevnosti přátelství (s mimořádně nesympatickou nejlepší kamarádkou) nebo do vyprávění vtlačit i dospělácký element (Juliette Lewis). Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o dvou cizincích opačného pohlaví, kteří se sbližují na útěku během jedné dlouhé a divoké noci. Miluju paranoidní thrillery. Miluju filmy o hrách. A v neposlední řadě miluju neónové vizuály. Takže Nerve natočili přímo pro mě. Samozřejmě kdo se téhle sympatické a efektní teen variaci na Fincherovu Hru (které by se to nemuselo podobat až tak moc - odsátí peněz z konta, únos a probuzení se v kontejneru, nafejkovaná závěrečná střelba) bude chtít vysmát, dostane k tomu od ní x příležítostí, počínaje obsazením Emmy Roberts do role uťáplé Vee, a závěrečnou hackerskou megaakcí konče. Mě osobně tam ale chybělo jen víc paranoie a zamotanější konec. Takže co? Jste hráč/exhibicionista, nebo divák/voyeur? ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nerve prekvapivo funguje na všetkých úrovniach príbehu. Akčná, romantická i dramatická časť príbehu vás naozaj zaujme a celý film pôsobí ako utešený celok. Emma Roberts je príjemná v hlavnej úlohe, jednotlivé výzvy sú zaujímavé a každá je iná. Podľa mňa je námet pomerne dobre rozpísaný a nepôsobí až tak neuveriteľne akoby sme predpokladali. Určite zaujme inak násťročného diváka a diváka 30+, avšak zaujme obe vekové kategórie pre niečo iné. Hudba príjemná, krásna kamera a hra s farbami, 70% Oplatí sa pozrieť aj prvú časť titulkov. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama