Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sám som bol zvedavý, akým smerom sa to uberie. Po predložení deja som ostal viac krát naštvaný, ale záverečná myšlienka potvrdila, že tvorcom šlo o to práve ukázať na to, čo sa dnes deje. Hľadači pokemónov, Selfie maniaci, dementi, čo sekundu nevydržia bez šaškovania s mobilom v ruke. Odfotia si aj hovno v záchode a ihneď to postujú. Moderné technológie sú dozaista skvelým výdobytkom, ale kde to strhlo dnešnú mládež je na zamyslenie. Kam teda smeruje dnešná civilizácia? Za konzumom, žitím z dňa na deň s jediným cieľom čo najrýchlejšie a bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ zarobiť prachy. V minulosti boli chlapi gentlemani, dnes sú to potetovaní kriminálnici bez akejkoľvek úcty. Ženy boli kedysi dámami, dnes čím väčšia prostitútka, tým uznávanejšia. K tomu svet vedú média, moderní „umelci“, sociálne siete i tieto mobilné skrinky, v ktorých si 1 zo sta hľadá zaujímavé a poučné informácie, väčšina hľadá len nejakú formu „jednoduchej zábavy“. Práve preto vidím prínos tohto filmu, ktorý sa takýmto pubertálne orientovaným extrémom pokúsil toto naznačiť. Ak ste pri filme boli stokrát nasratí na blbých adolescentov s mobilom v ruke, tak o to práve šlo. O to, kam to až môže zájsť. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný, Na "Nerve" som sa tešil. Mám rád Emmu Roberts, dúfal som s v schopný thriller a plus všetko, do čoho sa zapájajú hry dokáže vzbudiť môj záujem. A musím povedať, že sklamaný som neostal. Nechcem tým povedať, že by film nemal žiadne problémy, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim Emmu Roberts a Dava Franca, ktorí tu fungujú dobre a celkom im aj verím v každej scénke. Dobre sa na nich díva a musím povedať, že v mnohých akciách fungujú ako dobrý pár. Nápad fungovania Nerve je tiež veľmi dobrý a myslím si, že asi by som nemal na to odvahu byť hráčom. Alebo minimálne viem určite, že by som niektoré veci nedal. Takže klobúk dolu voči našim postavám. Záver filmu je tiež veľmi dobre vymyslený a myslím si, že aj veľmi dobre odráža mentalitu dnešných mladých, ktorí si cenia viac zhliadnutia na internete než ľudský život. A nemyslím to len v rámci života a smrti. Proste keď sa niečo deje, treba to natočiť a hodiť na net. Rozhodne to určite veľa ľudí ocení. A čo už, či to niekomu ublíži alebo nie? Takže v tomto film funguje. Negatíva sú podľa mňa trošku fakt, že mohol film ísť aj trošku drsnejšou cestou. Nemyslím si, že by to bolo na škodu, len nápad na "Nerve" sa mohol kľudne posunúť trošku ďalej a urobiť z toho skutočne seriózny thriller. Funguje to tu fajn, ale myslím si, že sme mohli skúsiť prekonať niektoré bariéry a ísť trošku tvrdšie na divákov. Sydney ako postava na mňa funguje až viac pri konci filmu, kedy sa skutočne ukáže ako kamarátka. Ale nebudem dávať spoilery. Inak mám pocit, že je vykreslená trošku stereotypne. A ďalším trošku problémom je fakt, že ostatné postavy nie sú dostatočne vykreslené na to, aby boli dostatočne zaujímavé. Sledujeme najviac Iana a Vee. Ale zase na druhú stranu je to presne aj miesto, na ktoré sa sústrediť treba. Ale možno keby máme vo filme trošku viac času spoznať niektoré postavy viac, bolo by to zaujímavejšie. Keby to ale mám zhrnúť, tak "Nerve" je celkom uspokojivým thrillerom a celkovo dobrým filmom. Ak máte radi filmy s touto tématikou, čeknite si ho. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemám podobné filmy v oblibě, protože jsou vlastně na jedno brdo a já prostě nemám rád filmy na jedno brdo. Tenhle podžánr s tím, co je kdo ochoten udělat pro prachy a slávu, se v poslední době hodně rozjel, je jen otázkou, jestli ten apel dojde na správná místa a jestli vůbec cílovým adresátům dojde, jako docvakne. Jinak je to slušně natočené, výprava fajn, konec mě mile překvapil, ale stejně to prostě není můj šálek kávy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě od prvního záběru vtáhla do sebe. Místy to má neskutečně dobrou atmosféru, vydatně podpořenou perfektně zvolenými lokacemi, působivým nasvícením scény a dokonalým soundtrackem. Při sledování jsem si vzpomněl na podobné filmy z poslední doby, Cyberbully a Odebrat z přátel - je jasné, že jak se náš život přesouvá do virtuální reality, bude i přibývat podobných filmů, které tuto společenskou změnu reflektují (byť je otázka, zda budou dávat smysl i řekněme za takových 10-15 let - trochu si myslím, že tím, jak jsou bytostně moderní, strašně rychle zestárnou a zapadnou prachem zapomnění). A zrovna tento to podle mě dělá velmi dobře a ukazuje spoustu věcí tak, jak dnes skutečně vypadají (byť samozřejmě s jistou mírou nadsázky). Rovněž je zcela srozumitelný ve svém celkovém vyznění - je jasné, jaké stanovisko film zastává, byť moralizující závěr, k němuž nakonec film dospěje, kvůli tomu působí poněkud naivně / směšně (osobně se zkrátka nemohu zbavit dojmu, že v realitě by to dopadlo úplně jinak). Pokud jde o obsazení, Dave Franco mi byl hodně nesympatický, naopak na Emmu Roberts se celkem koukat dá. Nejvíc mě tam ovšem bavila Emily Meade, která je zde zcela oslňující. Celkově za mě velmi příjemný filmový zážitek. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama