Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to prihlúple? Pane bože, len sa netvárme že nie :) Klamať sa človek môže v kadečom (napríklad že schudol), ale pri "Nerve"? Je to stupídna teen "podívaná", ale - kurva miestami to baví. A to už v dnešnej dobe bohužiaľ naozaj stačí. Divák nebude obohatený o nijaké múdra (čo vyslovene nie je nutné!), ale zastávať sa takéhoto filmu, že je snáď neviem akým "posolstvom", ktoré bude dostatočným odkazom pre prihlúplu "young" mládež, ktorá sa v mnohých prípadoch nevie spratať do kože - to snáď nie ;) Nerve stratou času nie je, je to skutočne "malebne" natočené, celkom dobrý, vhodne zasadený soundtrack taktiež spravil svoje, no a herecké obsadenie? Snáď si ani neviem predstaviť, že by v tom hral niekto iný. Takže, vypnúť mozgy, nerozmýšľať, nemyslieť, nepolemizovať. Ja osobne som s tým mal omnoho väčší problém ako som si pôvodne myslel. V určitých momentoch som sa skutočne pohrával s myšlienkou udelenia štyroch ☆. No tie tri budú v mojich očiach skrátka dostatočným vyobrazením reálnej kvality snímku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemám podobné filmy v oblibě, protože jsou vlastně na jedno brdo a já prostě nemám rád filmy na jedno brdo. Tenhle podžánr s tím, co je kdo ochoten udělat pro prachy a slávu, se v poslední době hodně rozjel, je jen otázkou, jestli ten apel dojde na správná místa a jestli vůbec cílovým adresátům dojde, jako docvakne. Jinak je to slušně natočené, výprava fajn, konec mě mile překvapil, ale stejně to prostě není můj šálek kávy. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)
  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama