Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě od prvního záběru vtáhla do sebe. Místy to má neskutečně dobrou atmosféru, vydatně podpořenou perfektně zvolenými lokacemi, působivým nasvícením scény a dokonalým soundtrackem. Při sledování jsem si vzpomněl na podobné filmy z poslední doby, Cyberbully a Odebrat z přátel - je jasné, že jak se náš život přesouvá do virtuální reality, bude i přibývat podobných filmů, které tuto společenskou změnu reflektují (byť je otázka, zda budou dávat smysl i řekněme za takových 10-15 let - trochu si myslím, že tím, jak jsou bytostně moderní, strašně rychle zestárnou a zapadnou prachem zapomnění). A zrovna tento to podle mě dělá velmi dobře a ukazuje spoustu věcí tak, jak dnes skutečně vypadají (byť samozřejmě s jistou mírou nadsázky). Rovněž je zcela srozumitelný ve svém celkovém vyznění - je jasné, jaké stanovisko film zastává, byť moralizující závěr, k němuž nakonec film dospěje, kvůli tomu působí poněkud naivně / směšně (osobně se zkrátka nemohu zbavit dojmu, že v realitě by to dopadlo úplně jinak). Pokud jde o obsazení, Dave Franco mi byl hodně nesympatický, naopak na Emmu Roberts se celkem koukat dá. Nejvíc mě tam ovšem bavila Emily Meade, která je zde zcela oslňující. Celkově za mě velmi příjemný filmový zážitek. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatická hlavní hrdinka, aktuální neokoukaná myšlenka a krásně barevná kamera mě mile překvapily a udělaly z Nerve příjemný zážitek. Finále je, pravda, trochu jalové a nejnapínavější scénou zůstala jízda na motorce, nicméně dívat se až do konce nebyl až takový problém, jak by se mohlo po zhlédnutí upoutávky zdát. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne... nebo proč jo? Jednoduchá hra s hecováním má velice slibný nápad i první polovinu. Jenže chybí jí ambicióznější uchopení, více sarkastický pohled na dnešní mládež, ale hlavně nosnější konstrukce poslední třetiny, která filmu ubírá hodně ze svého celkového dojmu. Na druhou stranu v rámci žánru a cílovky jde o více než sluně stravitelnou podívanou. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama