Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ty, ty, ty! Mladá slečno, mladý muži, ano, právě vy, co teď sedíte u internetu, je třeba vám za vaše internetování udělit lekci. A moralizovat přišla gay dvojka režisérů, kteří se už nemohli dívat na to to vaše blbnutí u kompu. Tak pro vás připravili ve spolupráci s předními psychology a tělocvikáři, panem Šebrlem a panem Tyršem, moc hezkou, adrenalinem nasycenou prima juchací hru, u níž vytáhnete pa(r)tu z baráku, zapojíte do ní svoje kámoše, případně získáte nové a ještě si můžete vydělat i nějaké pěkné peníze. Jen je důležité dodržet tři zásadní podmínky: natáčet se u toho, uchovat hru v tajnosti, nebonzovat. A stále budete ve spojení s internetem a kamarády. A nemusíte se bát. Do vašich rozvrácených rodin se vrátíte zcela zdraví a živí, ale budete už jiní. Internet si zapnete, jen když budete skutečně potřebovat obohatit vědomostmi, nikdy už nebudete klikat na moc ošklivé a vysoce podezřelé internetové hry, při jejichž výzvách by vám mohl zaskočit popcorn až v dutině řitní. Velká škoda, že si film stanovil tak nehorázné soft pojetí. Počáteční úkoly, respektive výzvy, jsou fajn, jen jsem postupem času od nich čekal i větší extrém. O dost horší to bylo ale s trapně moralizujícím závěrem filmu. Ten se měl přetočit a vystavět jinak. Hra s charaktery postav a jejich pestrým zastoupením byla zvládnuta neotřele, podařilo se filmu vtisknout tajemnou auru, samotný koncept už tolik originalitou nepřekypuje, podobné variace na téma plnění "Dare" úkolů má své četné zastoupení hlavně v hororech, které se do našich kin nepodívaly. Emma Roberts zřejmě nikdy nedosáhne věhlasu své slavné tetičky Julie, ovšem je na nejlepší cestě natřít to v kvalitě rolí svému otci Ericovi. Je to také její zásluha, že film si drží svoji fazónu, i když nejvíc bude bodovat scéna, v níž prchá spoře oděná. Emma a spol. v pohodě, technické aspekty režie si drží kvalitní úroveň, ovšem fakt, že film je značně uhlazený, zbavený a osekaný násilí a brutality, se prostě nedá pominout. Internetová omladina se tedy dál nepoučí, když její filmová kamarádka Vee/Emma Roberts z té nebezpečné hry vyjde v pohodě. 6/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle byla bezvadná ujetina, ale co já vím, dneska je všechno možné a s těma mobilkama už vůbec nepochybuji o tom, že se někde něco podobného v menším měřítku může dít, tak co. Neměla jsem tendence odskakovat od monitoru uvařit si kafe a podobně, zkrátka to byl nervák od začátku do konce. Bylo to spíš pro mladší publikum než jsem já, ale to mně vůbec netankovalo, já se bavila, bála a smála a dokonce si myslím, že si nějaké to moudro mohou někteří z Nerve odnést. Kam až zajít při používání takových věciček jako je mobil, tablet atd. A jo, klidně se šikovný hacker dostane k vám domů. mně se to stalo jednou a můžu vám říct, že to byla černá můra a stačilo. A ta hlavní dvojka byla výborná, moc hezky se na ně dívalo a těch pár kiksů házím za hlavu, u takových filmů je nejde brát přece vážně. 80% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý neónový vizuál, parádna elektronický hudba, ako vždy rozkošná Emma Roberts (aj v spodnom prádle!) a prekvapivo solídny námet, ktorý výborne funguje... v prvých dvoch tretinách. Bohužiaľ od pridania nového pravidla na začiatku tretieho dejstva je to jeden veľký facepalm. Škoda, ale aj tak viac než obstojná žánrovka so skvelým audiovizuálom. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 som sa na Nerve hodne tešil a sklamal ma, a až do včera mi tu svietilo hodnotenie dvoch hviezd. Spätne vlastné hodnotenie nechápem. Vyslovene blbý je iba záver, pár scén je dokonca vynikajúcich (rebrík, žeriav), je tam Emma Roberts a celkovo ide o neuveriteľne zábavnú oddychovku, ktorá sa vo svojom tempe nezastaví ani na moment. Zvyšujem na 4* a určite si to dám časom znovu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Nerve mnohem horší. Jako ano, je to taková teenagerská směrovka, takže pokud to někdo ví a stejně se na ni dívá, a to jen proto aby se tady pak mohl vystříkat, prosím. Já za největší bolest filmu považuju naivní a zkratkovité zvraty v charakterech a chování postav, což je opravdu do očí dospělého diváka bijící. Zbytek se mi libíl....a moc. Na Emmu Roberts se dívá fakt skvěle, elektrizující vizuál, jehož typ křičí už z posteru, mi dělal vyloženě dobře, vše apgrejdováno elektronickým soundem s přídavkem popíku. Krev v podstatě chybí, ale s tím se taky muselo počítat. Je to moderní film pro mladý s cyber-technology zápletkou, takže všichni staří morousové ať si slíznou ánus. Joost a Schulman dokazují, že jsou v těchto vodách na čele. 75% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama