Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hraješ - máš peníze, nehraješ - přijdeš o ně. Vadí-nevadí, flaška a výzva. Diváci skrytí v anonymitě s chutí sledují hráče, a pokud má hráč zemřít i v reálném světě, nemají problém s tím stisknout ANO. Nejnapínavější scény kromě závěru jsou motorka a žebřík. Motorka je navíc pěkně svižně natočená. V rámci žánru průměrný snímek si drží slušné tempo. Největší plus však vidím v pranýřování stupidních her na internetu, jimž je ochotno propadnout velké množství lidí bez ohledu na to, jaké budou následky. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nápad už není v dnešní době tak svěží, jak by si tvůrci představovali, ale jednotlivé hry a na ně nabalující se zvraty a následky dokáží bavit až do závěrečných titulků. Mladší Franco a výjimečně sympatická Roberts to v pohodě zvládají a za mě fakt příjemná oddechovka. Nečekal jsem to. A mimochodem - krásná práce s barvami! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pre mňa bol Nerve celkom slušným prekvapením. Dlhšie som sa rozhodovala, či tento film vôbec potrebujem vidieť v kine, s obavou, že dostanem typický americký plytký teenegersky film o ničom hrajúci sa na niečo. Žijeme v chorej dobe a bude to už len horšie, Nerve to celkom pekne vystihol. Mladí ľudia sú v ochotní urobiť hocičo, len aby boli uznávaní a aby sa páčili. Ale páčili komu? Niekomu na druhej strane siete, ktorý sa skrýva za vymysleným menom. Neuvedomujeme si silu internetu a jeho dôsledky. Oceňujem hudbu, vizuál a príjemné napätie, ktoré som si fakt užila. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)
  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama