Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Spoiler: Ve Weird West Radio Show přišli s teorií, že reverend (Guy Pearce) na konci 2. kapitoly zemřel, když mu podřízli krk. To by tedy znamenalo, že v kapitolách 1 a 4 je mrtvý. Ostatně ve své první a ve své poslední scéně ve filmu mluví o peklu tak, jako by ho viděl. I jeho oči jsou v těchto kapitolách temnější a celkový jeho vzhled je více podobný duchu. (Nine)
  • Spoiler: V každej z častí je dôležitým prvkom vraždy či samovraždy obesenie (črevá, lano, reťaz vo vode). (giaruj)
  • Spoiler: Keď si jednotlivé časti filmu zoradíme chronologicky, zistíme, že plynú podľa ročných období: jar, leto, jeseň, zima a jar. Je to zároveň odkaz na film Jar, leto, jeseň, zima... a jar (2003). Oba filmy majú podobnú pointu. (giaruj)
  • Spoiler: Počet mŕtvych vo filme je 16. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama