Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (418)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je z nebe spadlá jen za to, že se úvod táhl jako nožka za mrtvičkářem. Kdo však vytrvá, neprohloupí. Pokud někteří z vás vnímají snímek jako feministickou agitku, budiž. Já se obávám, že tomu tak není. Mezi námi, muži, je hovad sdostatek, a to i bez honu na čarodejnice v podobě mýtů píčovin. Sám jsem příkladem. Bylo by dosti tendenční film kvůli momentánímu záchvatu amerického puritánsko - zlodějského likvidování lidské přirozenosti odsuzovat. Ostatně - ten je možný jen proto, že zmrdství je mezi samečky i samičkami zastoupeno procentuálně... tak nějak stejně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý a surový film. Svojou myšlienkou je venovaný skôr ženám, no formou je určený mužom. Nežnejšie pohlavie nemusí mať na každú scénu žalúdok. Mŕtvych sa tu objaví snáď viac ako v jednej sérii Game of Thrones, no potešila účasť rovno dvoch protagonistov z tohto seriálu. Herecký tu ale jasne vedie Guy Pearce, tak sadistického a brutálneho kazateľa snáď mohol stvárniť len on. Film ale nie je pre každého, bežný konzument ho poľahky vypne pri prvej vyslovene hnusnej scéne. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ NÁMRD !!! Dočkala jsem se po dlouhé a dlouhé době filmu, co mě drapl za stydký pysky a jasně mi ukázal, jak podřadná jsem v očích mužů byla v dobách divoce divokýho západu. Někdo zde hlásí, že je to feministickej film a tak podobně, to je za mě osobně s prominutím pitchovina, jelikož pravdou je, že ženy byly brány jako podřadná stvoření. Kurva vždyť ve Vietnamu nás tak berou dodnes a to nejsme z divokýho západu :-D nemluvě o Japonsku, Číně. Thajsku atd. Ale na to sere pes. Každej podle svýho. Já viděla totální bombu ve který Guy Pearce ztvárnil tak dokonale božsky ultimátního kokota, že jsem chtěla vlízt do filmu a vlastnoručně ho odprásknout. Nádherná ukázka fanatický víry u borce, kterej incest bere jako hru pro celou rodinu, bičuje všechny od sebe až po šestiletou dívku. Neštítí se zavraždit kohokoli a jediné po čem touží je vlhká díra jeho nezletilé dcerky, či déle její dcerky. Tenhle "strýček pedo" by zasloužil pověsit za koule, přestřihnout uzdičku na ptákovi a každej den dostat 25 cm ptáka do prdele a pěkně na sucho. Film nenudí, každou vteřinu jsem hltala jak mlsná kurva semeno a po skončení se mi až chtělo tleskat ! Mně ! Mně, která neocení skoro nic ! Kdo má rád pořádný psycho dráma z kovbojskýho prostředí, ten to musí vidět. Akorát škoda toho jazyka u Dakokoty. Jak by mě bez něj lízala to fakt netuším. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ostatných som nepociťoval potrebu dopozerať tento paškvil, ktorý je charakteristický pre súčasnú dobu. Neviem kedy začal multiplikačný trend, ten ping-pong medzi tvorcami a divákmi, v rámci ktorého bolo potrebné zvyšovať počet zavraždených znásilnených, počet zničených áut, objektov a stále podrobnejšie znázorňovať nielen sex, ale aj zabíjanie, deviácie a pod. Je to zlý smer, pretože časom sa aj nenároční diváci začnú ošívať, keď počet vrážd stúpa na úkor vierohodnosti príbehu. Aj tento kúlhovnový režisér si zaumienil, že bude americkejší, než Američania a dal do toho všetko. Výsledkom je samoúčelná prehliadka všemožných zvráteností s chabým dejom, ktorá evokuje dve otázky: pre koho? a načo? Tie dve hviezdičky sú pre Dakotu a Guya, i keď nabudúce by si mohli rozmyslieť do akého filmu idú. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale pravidla jsou pravidla. Pokud se neřídíš pravidly, jsi vinna. A pokud jsi vinna, zaplatíš za to.“ Má vysoká očekávání byla naplněna. Koolhovenův počin je 1 z dalších příkladů potvrzujících fakt, že nemálo evropských westernů je nejen schopno se vyrovnat těm hollywoodským, ale třeba je i zastínit (jako se to podařilo Brimstone). Jde o velmi hutné westernové drama s prvky thrilleru, které nabízí skvělý audiovizuál, pečlivě vystavěný, emočně silný příběh (který je sice velmi dlouhý, ale díky přeskakování dějových linií nezačne nudit), napětí, správně špinavou a místy i mrazivou atmosféru, určitou dávku (zdánlivého) naturalismu, rozumný konec a solidní herecké výkony. Dakota Fanning je v roli neobyčejně silné ženy, která se snaží uniknout svému osudu, opravdu výborná, ale i její mladší já v podání Emilie Clarke bylo zvládnuto neméně dobře, ačkoliv hlavní hvězdou je Guy Pearce, který si náboženského fanatika střihl s chutí. Pár nedůvěryhodných momentů mě mírně zklamalo, ale celkově jde o věc, která si zaslouží silné 4*. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama