Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Recenze (157)

Karbos 

všechny recenze uživatele

Věřím, že to není film pro každého, netradičně explicitní ztvárnění samotného Ježíše a jeho učedníků, stejně jako náhlá proměna římského tribuna v jeho následovníka, může jedněm připadat pobuřující a druhým neadekvátní. Každopádně film nenudí i když se slabší pasáže najdou, celkově film docela dosýpá. Škoda že trochu chyběly peníze a je to na výpravě docela znát. ***. *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 0/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 0/10 viz profil ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Protože všichni mají rádi detektivky, proč z novozákonního příběhu neudělat "Kriminálku Jeruzalém LP 33" s názvem epizody "Ztratilo se tělo". V poslední části se ale kriminálka překlopí do fantasy, protože když putuje 11 židů s 1 římanem, proč by se před nimi najednou neobjevila opuštěná a prázdná rybářská plachetnice. A přihlouple se usmívající Cliff Curtis má mít charizma "Syna"? Dramatizace zmrtvýchvstání v zajímavých kulisách působící spíš jako TV inscenace bez nějakého hlubšího či spirituálního obsahu. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ako keby námetom bola nejaká scifi poviedka, je to vskutku zaujímavý pohľad na jeden z najznámejších míľnikov ľudstva, je úplne v poriadku, že chlapi sa nedali zlákať na výpravnú produkciu a nielen kvôli rozpočtu, obstojné výkony vo všetkých profesiách umožňujú interesantný a kvalitný náhľad na túto historickú udalosť, takže 65%. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Ja ako neveriaci Tomáš (doslova a do písmena) som sa šiel pozrieť proste na film... Lenže toto bolo úchvatné čosi... neskutočné silný film... ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

napriek silnej náboženskej tématike vloženej do obdobia najväčších cirkevných sviatkov je RISEN aj pre mna ako neveriaceho pohana silným zážitkom. odmyslite si hlboké teologické ponaucenie, ktoré sa skrýva v tomto filme za každým rohom a dostanete kvalitný historicko dobrodružný príbeh s detektívnou zápletkou. A nebude Vam pri tom vadit ani odrasteny malfoy. raz darmo každy herec z haryho potera uz si ponesie nalepku svojej postavy. Vatikán do filmu investoval nejake prostriedky lebo ide o silný príbeh o základoch viery, ktorý reálne ukazuje postavu jesuu a v kontraste s postavou pohanskeho tribuna a zlomenia jeho nábozenského presvedcenia vytvára silný príbeh, ktorému sa dá veriť. tento film sa oplatí vidieť. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Asi prvý film o zázraku zmŕtvychvstania, ktorý ma neiritoval sileným emocionálnym podkladaním sa divákovi a okatou christianizáciou. Asi takto nejako to mohlo byť, ak sa to naozaj stalo. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

ma to spociatku naboj, ale potom je to take lacne, pretoze ten reziser, aj spisovatel nic nevedia o duchovnom zivote, a uz vobec nic co sa naozaj udialo po ukrizovani krista. takze to bolo take strasne plytke a kostolne nudne. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z těchto dob a s podobnou tématikou... ale toto mě nějak neuspokojilo. Bylo to na můj vkus, krom zabodnutého kopí, takové sterilní... ()

vodnarik 

všechny recenze uživatele

Splnil moje očakávania. Pre mňa dosiaľ neznámy režisér sa pustil do témy, ktorú vítam s otvorenou náručou. Joseph Fiennes v hlavnej úlohe rímskeho tribúna mi sadol výborne. Páči sa mi aj trochu netradičný uhol, z ktorého hlavná postava – neveriaci človek – prežíva najväčšiu udalosť všetkých čias, akou vzkriesenie Krista bezpochyby je. Jeho postupný „prerod“ je zachytený pekne a vierohodne. Trochu však zamrzí preklad titulu do češtiny, ale celkovo sa teším, že sa takýto snímok dostáva do našich končín aj s dabingom. ()

nezavisle 

všechny recenze uživatele

Lepší, dynamickejší, presvedčivejší, hlbší a realistickejší film o Ježišovi Kristovi som ešte nezhliadol. Najviac ma oslovilo neuveriteľne realistické spracovanie príbehu. Ako povedal pápež sv. Ján Pavol II. na snímok Umučenie Krista: "Takto nejako to mohlo byť..." ()

caniferus 

všechny recenze uživatele

Pre mna vynikajuci, uplne odlisny uhol pohladu na danu temu. Plne chapem ze pre ateistov absolutna nuda a nepriatelne. Pre mna velmi dobry a unikatny film, miestami az detektivka. Pre ludi, ktori ale novy zakon nemusia radsej neodporucam, budu to brat ako krestansku propagandu!!! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Kevin Reynolds umí historické filmy, o tom žádná. Jen to asi bude tak trochu fanatický Křesťan. Film se ze začátku tváří, že chce racionálně vysvětlit záhadu zmizení Ježíšova těla. No ale pak se to samozřejmě zvrtne do ostré vatikánské propagandy o Ježíšově božském původu a jeho zmrtvýchvstání. Ať mi neříkají, že v tom filmu nemá prsty Vatikán. Oveček ubývá a tak je třeba ukázat tři důležité věci, které film neskutečně okatě a násilně tlačí divákovi do chřtánu. Věc první: Jediným skutečným bohem je ten náš (to, že se jedná o židáckého boha Jahve, který vůbec není totožný se stvořitelem, je už vedlejší). Věc druhá: Ježíš je syn boží a nepochybně nebyl člověkem (navzdory neustále opakovanému tvrzení samotného Ježíše, jenž o sobě schválně mluvil jako o "synu člověka", protože nejspíš tušil, že přijdou církevní zmrdi, co budou chtít na jeho učení profitovat). Věc třetí: Petr dostal přímo Ježíšem nařízeno, aby zastupoval Boha na zemi (ano, tuhle hovadinu ve filmu skutečně uvidíme, aby měl Vatikán jakési boží oprávnění vydávat papeže za zástupce Boha na zemi, jelikož každý přece ví, že Petr byl první papež, i když sám Petr by se tomu asi divil). Když ale překousneme tu hnusnou propagandu církve, která má se skutečným učením Ježíše Krista společného asi tolik, co Hitler s prastarým védickým učením o bílé rase Árjů, tak dostaneme dobře natočenou historickou fantasy. Ztvárnění Ježíše stálo sice za hovno, a Joseph Fiennes byl sympatický. Jakkoliv je film hloupý, stále je mnohem lepší a zábavnější než Gibsonovo Umučení Krista. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh z pohledu nevěřícího na povstání z mrtvých a spásu světa. V Bibli sice tohle není, ale klidně to tak mohlo být. Tento film je určen hlavně nevěřícím. Doporučuji. Za mě plný počet, protože to tu ještě nebylo a už nikdy nebude. Do dnes je kolem Ježíše Krista mnoho otázek. Některé se nedají ani vyvrátit a ani potvrdit. Proto je to tak úžasné. Hvězdiček 5***** ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Nelíbil se mi Ježíš, ale jinak to nebylo špatný. Oceňuji snahu po autenticitě, zvláště v prvních dvaceti minutách a snahu o akční podívanou, i když toho nemuselo být tolik. Něco podle Bible, něco podle fantazie, ale podstatné bylo řečeno. ()

Hookiuko 

všechny recenze uživatele

Tento film skutocne nema chybu. Nepatrim zrovna medzi velmi nabozensky zalozenych ludi (ale ani k satanistom alebo ateistom), ale tento film je fakt bomba. Celych 107 minut som sa nenudil ani na sekundu, jednu akciu strieda druha a tu hned strieda napätie. Kamera, zvuk, herci ale aj prostredie (co mne skoro vzdy vadi na filmoch odohravajucich sa v suchych oblastiach, su jednoducho fadne a nezaujimave) boli zvladnute uplne dokonale. Odporucam pozriet kazdemu, hoc aj ateistom (tych par minut zazrakov nejako prehryziete ;) ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Mocný film, mocný zážitok, mocný dotyk Pánovej mocnej pravice. Podľa môjho skromného názoru kus nedoladený záver. Páčilo sa mi najmä, ako jednotlivé sekvencie filmu do seba zapadali (napr. hneď na začiatku bitka rímanov s Barabášom, kde mi došlo, že ho len pred pár hodinami prepustili na slobodu). Žiadne historické bludy, čo je vo filmoch tohto typu priam rarita. 6/5!!! ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal už když vyšel trailer. Dokonce měl běžet v českých kinech pak to bohužel stáhli (když se podívá člověk co tam někdy jde za blbosti například Noe tak nechápe). Jediné co mě vadilo je vykreslení apoštolů místy mě to přišlo jak kdyby to byli nějací zhulenci a docela mě zarazilo, že když ho hledali nevyslechli jeho rodiče třeba . Nejlepší scéna je to ukřižování i když tam nemusí téct litry krve a byt u toho samé mučení jako v Umučení Krista je to hodně dobrá scéna. Pobavila mě i scéna s Máří Magdalénou kdy hledali někoho kdo sní spal a přihlásilo se hodně římských vojáků :-) Z těchto křesťanských filmů za mě na úrovni Exoduse ()

Reklama

Reklama