Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až v posledných dňoch som docenil predposledný Eminemov album Kamikaze (<3) a opäť prešiel celou diskografiou, preto prišlo vhod pozrieť si "jeho" autobiografiu aj cez pohyblivé obrázky, nie len zvuk a text. A hoci veľa bolo zdramatizovaného a veľa sa nestalo, viem si úplne živo predstaviť, že Marshallove začiatky vyzerali presne takto, čo sa len podpisuje pod to, ako vierohodne bola snímka natočená. Alfou a omegou je vyrastanie v detroitskom pekle, vypočítavosť ľudí a battle rap. Taktiež v sebe nesie ponaučenie/radu pre nádejných amerických raperov, ktoré si MGK k srdcu zrejme nezobral a film ani nevidel, keď sa rozhodol vydať 'Rap Devil' (x). Slušný herecký ansámbel, solídna porcia intenzity počas lyrických súbojov, neustále hrajúci opus 'Lose Yourself' a, samozrejme, Eminem... Čo viac si od takéhoto filmu môže fanúšik rapu priať? --- (21.11.2017) (13.6.2021) (21.6.2021) ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

V poseldní době se do Eminemovy tvorby opět zaposlouchávám, tudíž opětovné shlédnutí Osmé míle bylo zřejmě přirozeným důsledkem. Přes hlavního hrdinu "s bílou prdelí" na mne film působil nesmírně černošsky. Aniž jsem rasistou, bylo toho/jich na mne trochu moc. Nevím, do jaké míry je film inspirací Eminemovými začátky a do jaké míry filmovou fikcí, ale příběh je poutavý a i Eminemův výkon se mi líbil. 313! 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Film byl distribuován pod krycím názvem "Mars Project". (KucC)
  • DVD distribuce vydělala 40 milionů amerických dolarů hned v prvním dnu uvedení, což v té době znamenalo rekord pro všechny filmy spadající do ratingu přístupnosti R. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno