Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

July 

všechny recenze uživatele

Ač je mi téma poměrně blízké a zpočátku se to rozjíždělo slibně, musím konstatovat, že celkově to bylo téměř tak prázdné jako Trippův dvoutisícistránkový román s rozsáhlými popisy koňských chrupů. Čekala jsem myšlenku, ale ono se to spíš jen intelektuálsky tvářilo. Občas film pobaví a celkově neurazí, ale nic báječného to není. Možná je na tom Chabonův román (literární předloha) jinak a je to vinou tvůrců filmu, možná jen hraje na efekt i on. Každopádně bych si ho docela ráda přečetla - už jen abych to zjistila. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Nejprve to na vás dýchne jako iluze letního vánku v největším vedru, ale pak to ihned ustane. Film je to vlastně dost jednoduchý a přímočarý, život do něj dost vnáší vedlejší role (Downey, McDormand, Maguire). Michael Douglas na sobě nemá oblek a jeho postava je jako zmačkanej papír, od kterýho nemůžete čekat nic jinýho, než že se možná trochu roztáhne do původního tvaru. Ale i tak, jedna z mých nejoblíbenějších oddechovek. V době, kdy jsem psaní bral dost vážně to pro mě byl film jako stvořený. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já nad tímto hodnocením žasnu, které tady kolegové uvedli. Já jsem na tom filmu neviděla nic komediálního, chvílemi to bylo trapné, MICHAEL DOUGLAS na mě občas působil jako nesvéprávný blbeček, takže abych tomu filmu dala 5*, tak to by na mě musel někdo mířit kalašnikovem. Určitý náboj to má, ale pro mě pouze 3*. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)
  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno